Očkování růží
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petra20 - (5) - 19.156 (?), 22.8.2013 11:02, zobrazeno: 11070x
Chtěla bych se zeptat jestli je možné naočkovat růže očky z růží, které se normálně prodávají v květinářství do kytic. Vždycky se mi tyto růže z květinářství moc líbily a chtěla jsem si je i sama pěstovat. Máte někdo zkušenost s tím, že se takové očko chytí, případně, že rostlina vydží? Když bude na podnoži, tak by vymrznout neměla ne? Děkuji moc.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 22.8.2013 11:16
Tyto růže mám naočkovány již několik let, a to jak keřové, tak i na stromku. Mám krásnou červenožlutou a čistě žlutou. Jsou nádherné, zejména první květy z jara. Kdyby měly lepší péči, než mají u mě, byly by ještě silnější a krásnější. Očko přiroste jako každé jiné, keř mám přezimující již cca 5 let. Přežil i loňskou zimu, kdy hodně domácích růží zcela nebo silně vy mrzlo. Takže rychle do toho, ještě teď je čas, i když už skoro poslední. Vlasta L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 230.150 (?), 2.9.2013 22:01
Ano, za pokus to jistě stojí i když růže jsou mnohdy dováženy přes půl světa třeba z Kolumbie a dalších tropických a subtropických zemí: nemusí jim tam topit a rostou a kvetou celý rok.
Tak snad se Vám zadaří.
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.232 (?), 19.7.2017 13:28
Vytahuju tuto debatu, ať nezakládám o očkování další. Nezajímá mě očkování růží z květinářství, ale co používáte na přichycení očka ke kmínku? Dost obtížně jsem sháněla obyčejný očkovací nůž, ale na upevnění jsem potkala jen nějakou průhlednou gumovou roubovací pásku. Dá se to použít? Rozpadne se sama nebo se musí sundat? Nejsou na ní žádné informace, dokonce ani kolik je jí metrů, ale bylo to jediné použitelné, co jsem v různých zahradnických super hyper a taky obyčejných zahradnictvích kolem Brna letos našla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.232 (?), 20.7.2017 8:52
Průhledná, tak 15mm, podle fotek na netu vypadá jako z nabídky od Fatry Napajedla. Očkovat růže chci prvně, prostě zkusit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |