Nero



eugen - (40) - 205.121 (?)
1.11.2011 7:45
Ďakujem
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
eugen - (40) - 205.121 (?), 31.10.2011 19:21, zobrazeno: 7974x
Dnes som vysadil len tak na skušku 4 štepy NERA, vie mi niekto povedať ktorých odrôd je krížencom? Hľadal som na nete, aj v príspevkoch, asi som prehliadol. Ďakujem
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 177.62 (?), 31.10.2011 20:02
Nero je interšpecifický hybrid Seyve Villard 12375 x Gárdonyi Géza (Medoc noir x Čabaňská perla). Informácie o tejto odrode nájdete v každej novšej ampelografii. Písali sme o ňom aj vo vlákne Nero už začína modrať. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
eugen - (40) - 205.121 (?), 1.11.2011 7:45
Ďakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 124.211 (?), 24.2.2012 21:24

Chcel by som sa spýtať tých ktorí pestujú Nero, akú dosahuje cukornatosť?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 167.151 (?), 24.2.2012 21:46

Podľa D.Pospíšilovej je cukornatosť muštu Nera v priemere 15 kg/hl a obsah kyselín 4-6 g/l. Odroda Nero je výnimočná vysokým obsahom zdraviu prospešného resveratrolu. Rád by som okoštoval víno z Nera. Verím, že je delikátne, podobne ako víno z farbiarky Alibernet či Neronet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 124.211 (?), 24.2.2012 21:57

Tiež by som víno rád okoštoval, aby som vedel do čoho idem. Nedávno som v potravinách videl talianske víno s názvom Nero D´avola, neviete či je to toto nero alebo nejaká iná odroda?

Tá cukornatosť sa mi vidí dosť nízka, aj keď v ampelografii je ako vy píšete 15 kg/hl, na internete som niekde videl aj kolo 20, preto sa pýtam

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 3.199 (?), 24.2.2012 23:46

Italský a maďarský Nero určitě nemají, kromě názvu nic společného. Navíc označení Nero D´avola neznamená odrůdu.   Většina stolních odrůd nedává moc dobré víno a musí se hodně cukřit.  Stolní hrozny totiž nemají být přiliš sladké ani kyselé. Na to jsou odrůdy moštové. Také záleží, které Nero jste zakoupil,  po našich vlastech putují nejméně 3 různé varianty. Bohužel, odrůdu nikdo řádně neudržuje a množí se jaksi pokoutně, sám mám doma varianty 2,takže uvítal někoko, kdo má certifikovaný materiál přímo z Maďarska a může vyvěsit nějaké pěkné fotky hroznů.  Njelepší obrázky má zatím asi bredík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 29.219 (?), 25.2.2012 7:33

Nero nám dělá radost již několik let a téměř bez postřiků. Hrozny na foto 6 leté keře.

Nero
Nero
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 190.179 (?), 25.2.2012 18:32

Pre pána 3.199 (?): Nero D´avola nie je odroda révy, ale Nero d´Avola (Calabrese) je modrá muštová sorta pestovaná v južnom Taliansku. Nalistujte si Svetovú encyklopédiu vín od Toma Stevensona, str.264.

Nemyslím si, že Nero je výhradne stolová odroda. Kyselín má síce menej, ale má dostatok cukru, farbív v dužnine a šupke a istotne aj taníny. Nie je dôvod, prečo z nej nespraviť víno. Takisto si nemyslím, že "stolní hrozny nemají být příliš sladké". Vysoký obsah cukru je pre niektoré stolové sorty typický. Vysoko hodnotená je mäsitosť, chrumkavosť dužniny bobúl aj harmónia cukrov a kyselín obohatená napr. jemnou muškátovou príchuťou. Muštové sorty majú dužninu prevažne šťavnatú.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 167.151 (?), 25.2.2012 0:08

Ak sa v ampelografii udáva priemer 15, tak verte, že vlani bolo viac ako 20! Ročník 2011 enológovia hodnotia ako najlepší za poslednú dekádu. Nero má výhodu v skorom dozrievaní, takže aj v menej priaznivom ročníku vam pri septembrovej oberačke vytvorí dostatok cukru. Odroda Nero d´Avola sa pestuje v Kalábrii. Jej názov nemá nič spoločné s interšpecifickou maďarskou odrodou Nero.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika