Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Réva vinná > Mráz a hrozno

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.168.143 (?)
23.9.2019 11:22

V roce 2005 u nás vinice totálně v zimě zmrzly. Zkoušel jsme zaštipováním za 6 listem urychlit tvorbu zálistků a podnítit tvorbu martináků, s cílem získat alesponň trochu hroznů na burčák.

U raných odrůd se to docela povedlo, ty nejranější stihly dozrát z martináků, některé středně rané /MM/ jsme sklízeli jako „ledové“ a byla to docela ňamky, protože hrozny měli i kyselinku.

Bohužel, pozdní odrůdy, typicky Ryzlink rýnský a Sauvignon byly v době příchodu prvních podzimních mrazů začátkem listopadu ještě zelené a následkem toho zmrzly a veškerá práce se zaštipováním přišla vniveč, nemluvě o oslabení keřů zbytečnými zásahy.

Je to tak, že obsah cukru hrozny chrání jako nemrznoucí směs, ale ty zelené a bez cukru zmrznou už při  - 2.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.197.238 (?), 22.9.2019 15:45
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň, nikde som sa nedočítala, aký mráz vydrží hrozno - nedozreté strapce. U nás už boli prízemné mrazy, hrozno mám ešte nedozreté, je možnosť, že prípadné slabé mrazíky prežije bez ujmy? Hrozno máme na jedenie, nie na víno a predpokladaná úplná zrelosť tak o dva týždne. Ďakujem.

Připojit reakci   
   

Mráz a hrozno


PP. (5496) - xxx.xxx.9.14 (?), 22.9.2019 16:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr v bobulích zmrznutí brání, ale když by to bylo víc, poškodí se.

Připojit reakci
      

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.197.238 (?), 22.9.2019 17:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ďakujem veľmi pekne za objasnenie.

Připojit reakci
         

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.168.143 (?), 23.9.2019 11:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V roce 2005 u nás vinice totálně v zimě zmrzly. Zkoušel jsme zaštipováním za 6 listem urychlit tvorbu zálistků a podnítit tvorbu martináků, s cílem získat alesponň trochu hroznů na burčák.

U raných odrůd se to docela povedlo, ty nejranější stihly dozrát z martináků, některé středně rané /MM/ jsme sklízeli jako „ledové“ a byla to docela ňamky, protože hrozny měli i kyselinku.

Bohužel, pozdní odrůdy, typicky Ryzlink rýnský a Sauvignon byly v době příchodu prvních podzimních mrazů začátkem listopadu ještě zelené a následkem toho zmrzly a veškerá práce se zaštipováním přišla vniveč, nemluvě o oslabení keřů zbytečnými zásahy.

Je to tak, že obsah cukru hrozny chrání jako nemrznoucí směs, ale ty zelené a bez cukru zmrznou už při  - 2.

Připojit reakci
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Fotky kurníku a slepic3.4.2020
Fotky kurníku a slepic3.4.2020
Chov pstruhov1.4.2020
Fotky kurníku a slepic31.3.2020
Chov pstruhov30.3.2020
Chov pstruhov29.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů