Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Mráz a hrozno
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý deň, nikde som sa nedočítala, aký mráz vydrží hrozno - nedozreté strapce. U nás už boli prízemné mrazy, hrozno mám ešte nedozreté, je možnosť, že prípadné slabé mrazíky prežije bez ujmy? Hrozno máme na jedenie, nie na víno a predpokladaná úplná zrelosť tak o dva týždne. Ďakujem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.197.238 (?)
22.9.2019 15:45
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň, nikde som sa nedočítala, aký mráz vydrží hrozno - nedozreté strapce. U nás už boli prízemné mrazy, hrozno mám ešte nedozreté, je možnosť, že prípadné slabé mrazíky prežije bez ujmy? Hrozno máme na jedenie, nie na víno a predpokladaná úplná zrelosť tak o dva týždne. Ďakujem.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Mráz a hrozno


PP. (5496) - xxx.xxx.9.14 (?), 22.9.2019 16:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr v bobulích zmrznutí brání, ale když by to bylo víc, poškodí se.

Připojit reakci
      

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.197.238 (?), 22.9.2019 17:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ďakujem veľmi pekne za objasnenie.

Připojit reakci
         

Mráz a hrozno


host - xxx.xxx.168.143 (?), 23.9.2019 11:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V roce 2005 u nás vinice totálně v zimě zmrzly. Zkoušel jsme zaštipováním za 6 listem urychlit tvorbu zálistků a podnítit tvorbu martináků, s cílem získat alesponň trochu hroznů na burčák.

U raných odrůd se to docela povedlo, ty nejranější stihly dozrát z martináků, některé středně rané /MM/ jsme sklízeli jako „ledové“ a byla to docela ňamky, protože hrozny měli i kyselinku.

Bohužel, pozdní odrůdy, typicky Ryzlink rýnský a Sauvignon byly v době příchodu prvních podzimních mrazů začátkem listopadu ještě zelené a následkem toho zmrzly a veškerá práce se zaštipováním přišla vniveč, nemluvě o oslabení keřů zbytečnými zásahy.

Je to tak, že obsah cukru hrozny chrání jako nemrznoucí směs, ale ty zelené a bez cukru zmrznou už při  - 2.

Připojit reakci
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Fotky kurníku a slepic3.4.2020
Fotky kurníku a slepic3.4.2020
Chov pstruhov1.4.2020
Fotky kurníku a slepic31.3.2020
Chov pstruhov30.3.2020
Chov pstruhov29.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů