Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V roce 2005 u nás vinice totálně v zimě zmrzly. Zkoušel jsme zaštipováním za 6 listem urychlit tvorbu zálistků a podnítit tvorbu martináků, s cílem získat alesponň trochu hroznů na burčák.

U raných odrůd se to docela povedlo, ty nejranější stihly dozrát z martináků, některé středně rané /MM/ jsme sklízeli jako „ledové“ a byla to docela ňamky, protože hrozny měli i kyselinku.

Bohužel, pozdní odrůdy, typicky Ryzlink rýnský a Sauvignon byly v době příchodu prvních podzimních mrazů začátkem listopadu ještě zelené a následkem toho zmrzly a veškerá práce se zaštipováním přišla vniveč, nemluvě o oslabení keřů zbytečnými zásahy.

Je to tak, že obsah cukru hrozny chrání jako nemrznoucí směs, ale ty zelené a bez cukru zmrznou už při  - 2.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika