Co vaše réva? (2014)

host - 41.143 (?)
28.6.2014 20:03

co to znamena, kdyz  "hrozny sprchly"? predstavuji si to, ze je jich na hroznu po odkvetu malo. je to tak?

Přesně tak, jak jste napsal. Nedošlo k standardnímu opylení jednotlivých květů, pro danou odrůdu.

K probírce. Pěstují hlavně stolní odrůdy, na jednom letorostu nechávam 1, výjimečně 2.  Pri moštových 2.                                                               Odstraňují se hlavně hrozny nejvýše postavené na letorostech, ale i nějak poškozené (např. sprchnutí)

Co se týče přípravku Alginure, nějak se mi nepozdáva. Ochrannou lhůtu má AT, není to 0 dní. Když to je Bio-ochrana, tak by měla být k tomu odpovídající i OL. Podle mě Alginure neaktivuje imunitní systém rostliny, ale právě naopak rozhází imunitní systém. Dochází k bůhví jakým sloučeninám, proto AT.

Pro pana P.Z.. Probírkou nic neztratíte, jenom získate, doslova! Mám 68 hlav. 27.6. jsem dělal probírku na 27 hlavách.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Pita - (26) - 168.53 (?), 28.6.2014 11:17

mohu se zeptat co to znamena, kdyz  "hrozny sprchly"? predstavuji si to, ze je jich na hroznu po odkvetu malo. je to tak? a ty se davaji pryc? a jeste jeden dotaz bych mel. vidim ze jste hodne prostrihal, kolik se tak ma nechat hroznu na vyhonu?  nebo se to definuje jinak? koupil jsem baracek s revou a nic jsem o ni poradne nevedel. dekuji za vsechny podnety.

host - 41.143 (?), 28.6.2014 20:03

co to znamena, kdyz  "hrozny sprchly"? predstavuji si to, ze je jich na hroznu po odkvetu malo. je to tak?

Přesně tak, jak jste napsal. Nedošlo k standardnímu opylení jednotlivých květů, pro danou odrůdu.

K probírce. Pěstují hlavně stolní odrůdy, na jednom letorostu nechávam 1, výjimečně 2.  Pri moštových 2.                                                               Odstraňují se hlavně hrozny nejvýše postavené na letorostech, ale i nějak poškozené (např. sprchnutí)

Co se týče přípravku Alginure, nějak se mi nepozdáva. Ochrannou lhůtu má AT, není to 0 dní. Když to je Bio-ochrana, tak by měla být k tomu odpovídající i OL. Podle mě Alginure neaktivuje imunitní systém rostliny, ale právě naopak rozhází imunitní systém. Dochází k bůhví jakým sloučeninám, proto AT.

Pro pana P.Z.. Probírkou nic neztratíte, jenom získate, doslova! Mám 68 hlav. 27.6. jsem dělal probírku na 27 hlavách.

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 28.6.2014 22:48

Ke sprchání dochází v důsledku neopylení květu. Květy opadávají a hrozen je neúplný.Příčiny-nevhodná výživa, chybějící prvky, špatné počasí v době květu, postřik v době kvetení.

zatížení podle podmínek 4-6-8 hroznů/m² (hlavu).

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 29.6.2014 16:24

Mne to ještě stále čeká,  u této Arkadie mi to bude rvát srdce...

host - 220.141 (?), 6.7.2014 7:54

Dobrý den, mám asi divnej dotaz, ale kolik trsů by měl mít výhon?děkuji

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4628) - 38.136 (?), 6.7.2014 12:29

Hroznů?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?), 6.7.2014 12:30

pokud myslite hroznů, tak zalezi zda mate odrudu mostovou a nebo stolní a i na odrude zalezi a vitalite daneho keře, obvykle u velkych stolnich sort se nechava nejlepe vyvinuty spodni hrozen, u mostovych pro pozdni sbery predevsim plati totez, naopak kdyz chcete vice vina a nehonite se za cukernatosti, muzete zatížit keře více hrozny na letorost

host - 220.141 (?), 6.7.2014 14:21

Ano, myslim hroznů.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4628) - 38.136 (?), 6.7.2014 14:59

Já nechávám dva (Dornfelder, Vroege, Boscoops Glorie). Vloni ale u V 2520 horní hrozen moc nedozrál. Letos je lepší počasí. Zatím. Letorost má mít asi 12 listů a ty mají být dobře osluněné.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 6.7.2014 15:12

Na odrůdě záleží hodně. Zrovna řeším Arkadii, Talisman, Panonnii a Kodrjanku. Kodrjanka ta snese snad vše, Arkadia je na tom podstatně hůře a u toho Maďara zatím nevím, u Talismanu doufám že to vyjde.

Na Arkadii, která rodí čtvrtým rokem a je na vrchní vedení, mám po probírce asi 13 pěkných střapců, na tažni většinou první v pořadí, není však podmínkou, nechávám ten pěknější. Tady bych pod 10 kusů jít nechtěl, na drátěnce bych to viděl tak na max. 6 pěkných střapců. Vloni jsem to přehnal a stejně více jak polovinu hroznů vyhodil, protože to Arkadia neutáhla.

U Kodrjanky odstraňuji vysloveně jen ty nepěkné, u ní se mi ještě nestalo že by úrodu "neutáhla".

Panonnia mi zatím moc nerodila a nemám s ní moc zkušeností. Tady budu volit asi nějakou střední cestu.

Talisman je doslova obsypán střapci, jeho výhon dosahuje 5-6ti metrů. Tady nechám asi všechny první, bez ohledu na počet.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz