Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj, někdy bysme se mohli navštívit a pokecat a vyměnit zkušenosti. Já teprve začínám, roky mám na zahradě Nero a Krystal do začátku, ale roky mi to ožíraly srnky, tak z toho nic nebylo. To, co jinému vyroste za rok až dva, já pěstoval 6 let. Až tento rok, kdy jsem aplikoval kari sítě (oplocení je teprve ve fázi kalkulací a úvah, je první panenská úroda. Dosadil jsem x dalších odrůd a zatím to roste "jak blbé". Samotného mě ten tlak chorob překvapil, nicméně počasí bylo takové, že to jinak dopadnou nemohlo. Zajímavé je, že keře mám napadené jak dole u baráku, kde moc neprofukuje, tak nahoře, kde je to hodně navolno a pofukuje tam téměř pořád, jenže zase ob jedno má soused větší vinici, takže je možné, že se tam spóry přenáši tam a zpět.

Každopádně jsem čekal, že nejdéle se budou držet právě velmi odolné nově dosazené odrůdy, ale neděje se tak, naopak odrůdy, které nemají geny odolnosti, nebo mají jen jeden se zatím drží. Např. takový Sidikat, který odolný není, je stříkaný stejně jako všechny ostatní keře, napadený není dodnes. Zdaleka nejvíc je u mě napadené Nero, jak nahoře, tak dole, což by taky jeden neřekl... Ale máš pravdu, dělat z jednoho roku závěry není dost dobře možné. I tak je ale zajímavé pozorovat jak se která odrůda v tomto náročném roce komu chová.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika