Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky máme pár hlav u Mor. Budějovic na Třebíčsku v chráněné poloze u stodoly, má to takhle kdekdo a je to na jídlo, na burčák už toho má málokdo, na víno mě to přijde úplně zbytečné, muselo by se člověk o to hodně starat, zálivka, postřiky, půda písčitější sušší, nevím zda pro víno úplně ideální (možná jen pro pár extra odrůd).

Tchán to na Slovácku ve Vlkoši taky zlikvidoval - strašná práce a k ničemu, musel to pak někomu stejně dát, takže neměl svoji várku, na jídlo pro děti má teď kolem baráku Irsai Oliver a bohatě stačí.

Osobně vyrábím mnohem zdravější ořechobezinkovku, kde louhuju chilli papričky a šípky a je to mnohem zdravější než všechna vína dohromady a kyselinky to má taky (viz falešné portské z bezinek + šípkové). Každou lahev si mohu nachutit kdykoliv během roku, fantazie, alkoholově to mám slabší jak to víno, které aby mělo vůbec nějaké pozitivní účinky, tak by muselo být nealkoholické (už jsou), červené a z toho ještě jen pár odrůd s vysokým podílem toho slavného resveratrolu (ten do toho svého likéru přidávám dodatečně=by jste museli vypít tak 20 litrů pro stejné hodnoty jako v mé 0,7l). Pro zdraví prostě jen hrozny či burčák, zbytek je jen blbej marketing, ale koníček je to pěknej, spíše bych ale řešil zastavení degradace půdy, agrolesnictví, biodynamiku apod., ať se to tady někam pohne nebo tady bude polopošť a vypěstujeme časem ve velkém leda tak kulový. Chybí mi to komunitní farmaření, jak je běžné v Německu či Rakousku a Maďarsku atd., ale to je na dýl.

Roman z Vysočiny

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika