Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud je mi známo, tak odrůdu Tornado představil širokému obecenstvu Kaluhin teprve vloni (představený keř vypadal jako tříletý). Tedy zkušenosti s její plodností zatím prakticky nejsou. U mne je slabší jednoletá sazenice, uvidíme, zda příští rok bude nějaká ukázka plodů, spíše nikoliv.

To Alvika je trošku starší. Obrovské bobule jsem viděl opakovaně, ale trošku bych oponoval obřím střapcům. Co jsem viděl ukázky, tak moc velké (počtem bobulí) nebyly. Samozřejmě při bobulích kolem 25 g stačí 40 bobulí na kilogram. Jinak mám tříletý keř Alviky, letos poprvé zaplodil. Přesně podle výše uvedené informace vydal větší množství menších hroznů (do 20 bobulí). Bobule se solidně zvětšovaly, při začátku vybarvování je ovšem skolilo padlí a všechny popraskaly. Po takové první skoroplodnosti je brzy dělat závěry, ale zdá se, že odolnost k padlí nebude patřit k jejím silným stránkám, protože všechny keře jiných odrůd v bezprostředním okolí (stejně ošetřované či spíše neošetřované) dopadly lépe. Příští rok si na to budu muset dát pozor. Růst je bujný, výhony silné, prostě předpoklady pro ohromné plody by byly.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika