Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Měl jsem na mysli to, co spadá do kategorie "náletové dřeviny".

Ať již se zeptáte hajného, nebo ne (a uvidí Vás se sazeničkami stromků jít z lesa), nebude mít nic proti tomu, že jste na pokraji lesa, či dokonce tam, kde začíná louka vyryli náletové sazeničky (jasan, smrk, lípa, bříza, jeřabina, akát...),

protože by je museli stejně likvidovat (ať již majitelé lesa nebo hospodáři na vedlejší louce). Zeptat se je lepší (... s kloboukem v ruce přes celý svět...) už jen proto, že uvnitř lesa je také dost příležitostí, ale je třeba bedlivě uvažovat. Místní lidé, znalí toho co les vyžaduje ani hajný, se nespletou a neodstraní stromek, který by tam měl zůstat, nebo má jinou hodnotu.

Po přísně právní stránce je to možná jinak.

P.S.: Při plánování změn na zahradě neškodí se postavit ke vchodu, kudy chodí návštěvy a představit si, co by bylo krásné, kdyby viděli uplně vzadu proti obzoru - jestli nebe, hory solitérní lípu nebo řadu bříz či smrčků. Já se občas také podívám na cuzk (nahlížení do katastru) nebo na google, zapnu si reálný pohled na zeleň a také uvažuji kde padá stín domu (na pohyb stínu dle slunce jsou též stránky) a jak to celkově vypadá vůči jiným zahradám.

No a nakonec existuje spousta možností, pokud chci třeba dub (roste pomalu) vysadím jasan -(roste rychle), 3 metry od něj dub. Prvních 15 let udělá trochu parády jasan, pak se pokácí a vynikne dub (ten je znát až po 12 roce).

hodně štěstí

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika