Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer,

mám trochu kacíčský názor: na terminálu naměřit cca 150 až 160 cm, od toho napočítat 6 až 10 zdravých oček a tam zastřihnout. Předposlední očko vyslepit. Ostatní obrost odstranit. Ve výsledku budete mít příští rok založeno na novou korunku v potřebné výšce, kam se srnčí už tak snadno nedostane.

Vím, je to rok zpoždění, ale předpokládám, že nebudete zvětšovat kruh pletiva kolem stromků podle toho, jak se stromky budou rozrůstat (sám se k nim pak nedostanete). A jakmile se větvičky dostanou mimo pletivo, vysoká si smlsne. Mimochodem, váš typ pletiva umožní srnám opřít si o ně přední nohy a dosáhnout tak výše, než by dosáhly ze země.

Návod pana IH na založení korunky nemá vadu - na rovině. Ve svahu byste měl mít navíc na paměti, že kosterní větve, směřující ze svahu, by měly být založeny níže, než větve směrem do svahu. Takže optimálně ve 150 cm jedna větev ze svahu, o kousek výš (+-160 cm) dvě větve zhruba proti sobě ve směru vrstevnice a o další kousek výš jedna větev do svahu. Ta větev do svahu by měla být nejbujnější, aby se stromek nenakláněl ze svahu dolů (obvykle má korunka tendenci se od svahu odklánět). Samozřejmě optimálně to nikdy nevyjde, jen jsem Vám chtěl napsat, co byste měl mít při řezu na paměti. Navíc k tomu, jak se správně řeže stromek na rovince.

JZ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika