Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.
Zvláštní, lidé provedou nevratné změny a pak se ptají, co dělat dál. Proč ne před tím.
Náletové dřeviny. Jaké to byly? Jen jasan a javor? Podívali jste se, co tam rostlo? V okolí je vidět ovocné stromy. Zpustlé zahrady obyčejně bývají plné odkopků, semenáčů slivoní, jabloní, třešní i dalších. Trošku ošetřená švestka, durancie plodí typické ovoce hned. Žádné plané. A hned podle velikosti stromu. Zasazenému stromečku, jak prst, to bude trvat léta. To děti skutečně vyrostou. Komu se nelení, tomu se zelení. Ale těm, co se na staré zahradě i rozmyslí, se může brzy i modrat, fialovět, červenat a žlutit. 
Planá jabloň, ošklivý kmen, špatná koruna. Ale po přeroubování dá za tři roky významnou úrodu a ošklivost kmene nemá na vlastnosti naroubované odrůdy žádný vliv. To samé třešeň, hrušeň, slivoň.
A taky něco na potěšení. Kde se daří kopřivám, bývá dobrá zahrádka. Tak alespoň víte, kde se bude dobře dařit drobnému ovoci (rybízu, malinám, jahodám).
Stařina ze zahrady. Můžete rozložit na místě budoucích záhonů a přihazovat pak i nově posečenou trávu (plochý kompost). A můžete tam dospod, na drn, hned „zasázet“(položit) brambory (ne ze supermarketu, jsou retardované). Obyčejně v takovém „seně“ dobře zarodí a příští jaro bude půda, bez další práce, odplevelená, pohnojená a kyprá, jako pravidelně obdělávaná. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika