Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Aká je to odroda?, 24.7.2010
Mne se to jeví jako renklóta zelená ve stavu až přezrálém. Trochu mne mate to špatné oddělování od kostky. Obvykle jde dobře.
Je to šarka?, 24.7.2010 Obsahuje fotku
Tady je výmluvný obrázek listů Valjevky, která je někdě deklarovaná jako tolerantní šarce.
Co je to za peckovinu?, 23.7.2010
Je to Myrobalán třešňový, tedy vlastně švestka původem někde z Asie. Dejte si do vyhledávače nebo na Wikipedii se dovíte více.
Vrtaná studna 80 m - jakou hadici?, 23.7.2010
Trefná poznámka. Zkusím jinak. Výtlak (minmálně potřebný) je rozdíl hladin a to té dolní a té budoucí horní - úroveň výtoku. Jinak se tomu říká manometrická výška. Takže takový extrém. Vrt 50 m hluboký, čerpadlo u dna ale hladina vody 2 m po úrovní... celý příspěvek >
Šarka?, 19.7.2010
Šarka to určitě není ale je to nějaký druh chlorózy nebo nedostatek zinku.
Dovolenka - ako poriešiť zalievanie?, 12.7.2010
Kdysi velmi velmi dávno jsem poskládal květináče kolem lavoru uprostřed místnosti a z něj jsem vedl krátké pruhy látky pod jednotlivé květináče, tedy sevřené mezi střepem a miskou. Šířku látky jsem volil podle vydatnosti a potřeby "baj... celý příspěvek >
Topas - nemoc, 8.7.2010
Doporučuji neřešit a také vykopat. příště se "polepšete" s výchovním řezem. Měl jste tam mnoho vyslepnutých pupenů následkem nesprávného řezu.
Jak správně otrhat černý/červený rybíz?, 5.7.2010
Pokud mám poznatky, tak česání rybízu je taky záležitostí jestli se bude trhat ručně nebo strojně. Ve velkovýrobě se sazí i tzv sprchavé keře a to se pak buď třepe a vysává nebo jenom vysává. To jen tak pro ilustraci. Doma se obvykle trhá - češe se... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 5.7.2010
Zapomeňte na mne a už mne necitujte. O tom, že dělám technologické chyby nejsem přesvědčen. Zkuste si zadat vhodný řetězec slov a z "google" vám vypane jak při přezrálém ovocí dopadly marmelády. Takže můj závěr je že ovoce přezrálé se... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 4.7.2010
Pane "PP" hodlám zanechat tuto "trapnou" diskuzi, která zklouzává mimo zadaný dotaz. Oba máte v něčem pravdu ale ne ve všem. Dotaz zněl, zda to nebude na závadu dělat marmeládu z rybízu za 14 dní tudíž notně přezrátého. Dělám... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 4.7.2010
Něco z definic: - Džemy připravujeme svařením celého nebo půleného ovoce s cukrem do rosolovité konzistence. V hotovém džemu musí být kousky ovoce (u některých i semena označované jako "popeloviny") a tím se džem odlišuje od... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 3.7.2010
Dřive se taky používalo i nastavení drtí - kašičkou z nezralých oloupaných jablek. Dnes se vykupují za korunu, odvezou do Rakouska a odtud k nám přijedou pektogely a podobné látky k vylepšování marmelád. Ve své původní odpovědi jsem kritizován, že si... celý příspěvek >
Úprava vody pomocí elektrolýzy, 30.6.2010
Oligodynamický efekt je vlastnost některých kovů bránit růstu a množení bakterií, plísní, řas a virů, nebo je úplně zničit. Tento jev je znám dlouho a používá se při úpravě vody.
Rybíz - Jonkheer van Tets, 30.6.2010
Mám knížku od odborníka (Balaštík) a když chce někdo dělat rosoly a marmelády bez přehnaného množství cukru, málo vařit aby se zachovaly a nerozštěpily pektiny, tak musí především dbát aby ovoce nebylo přezrálé a obsahovalo více kyselin, více... celý příspěvek >
Rybíz - Jonkheer van Tets, 29.6.2010
Tu odpověď jste myslel vážně? Samozřejmě i z přezrálého ovoce se dá uvařit marmeláda ale musíte vařit a hodně dlouho vařit. A jestli pak víte kolik v jaké fázi má ovoce pektinů?
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika