|
Burčák z vína - jak na to?, 25.10.2013 Jsem 2/3 stočil do petek a šup s tím na mrazák a už jsem z tý hadice a koštování nametenej, ale je to dobrý - mňamka :o)
5 l jsem nechal malý demižónek na pokusy, jaký z toho bude víno, tak uvidím co se podaří.
|
|
Burčák z vína - jak na to?, 25.10.2013 asi soudruzi z NDR udělali někde chybu,dnes jsem to změřil a má to jen 6 stupňů cukernatosti,je to možné když po přislazení 2 kg to mělo 14 stupňů - čekal jsem že se to zvedne na 22 dle propočtů.Nyní to má spíše mléčnou barvu a je to docela ožralé na... celý příspěvek > |
|
|
|
Burčák z vína - jak na to?, 20.10.2013 Tak jsem tam přidal 2 kg rozvařenýho cukru a hned to začalo bublat :o)
Otázka zní : za jak dlouho asi bude vrchol, kolik dní nebo jak to poznat, dělám to poprvé a nerad bych aby se to zlomilo a byl z toho řezák, podotýkám mám to v opleteném... celý příspěvek > |
|
Burčák z vína - jak na to?, 20.10.2013 Tak jsem včera dovelz cukroměr a moštoměr a naměřil jsem 11 stupňů, kolik cukru bych měl dosladit na 15-17 l štávy z bílých stolních hroznů? Odhaduji tak 1,5-2 kg, je úvaha správná? díky |
|
Burčák z vína - jak na to?, 9.10.2013 Právě nemám cukroměr ani moštoměr tak těžko odhadnout a investovat se mně zatím do něj nechce, proto tenhle dotaz kolik cukru :p)
A než si dovezu od tchána za 14 dní může být pozdě
|
|
Burčák z vína - jak na to?, 9.10.2013 Zdravím, před 3 dny jsem vymačkal a vylisoval stolní bílé hrozny asi 15 l a jelikož chci poprvé zkusit burčák a porovnat nakolik se liší vlastní od těch od prodávaných u cesty, tak bych měl dotaz co vše dodržet pro kvalitní výsledek.
Dal jsem ho... celý příspěvek > |
|
Rajčata ven?, 19.5.2013 Už je mám asi 3 týdny venku / asi 50 ks / a už jsou pěkně otužilé a pevné |
|
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 14.5.2013 Někde jsem vyčetl, že se postřik na kadeřavost dělá, když začnou pučet angrešty a dělám to již druhým rokem a funguje to.
Když jsem stříkával v minulých letech později, nemělo to učinek,tedˇ už asi škoda postřiku
|
|
Naroubovaná meruňka na vzrostlé slivoni, 29.4.2013 Já zkusil vloni naroubovat meruňku Harogem na Čačanskou lepotici, protože na tom stromě ty slivoně nic moc a na vedlejším skvělé, tak jsem si řekl, že to předělám na meruňku.
Zkusil jsem anglickou kopulaci a ujalo se to,očka co jsem zkoušel za... celý příspěvek > |
|
Naroubovaná meruňka na vzrostlé slivoni, 17.3.2013 Já loni zkusil naroubovat meruňku Harogem na Čačanskou Lepotici /měla by být odolná proti šárce / a vypadá, že se to ujalo, tak jsem sám letos zvědavý, jak moc to poroste - neporoste |
|
|
|
Bergeron - co se stalo?, 21.8.2012 Ráno si piju kafíčko na zahradě a uplně jsem se zděsil, meruňce po včerejších vedrech uplně zaschly listy , ale jen některé, je to tím včerejším vedrem nebo nějaká nemoc? Nebo mrtvice? Vody jsem ji dával obden 10 l konev
Díky za radu... celý příspěvek > |
|
Jak a kdy ostříhat Kioto?, 22.7.2012 Poradí někdo?
Nějak si s tím nevím rady, nejlépe udělat čárky na fotku kde to střihnout, děkuji moc
Nebo nestříhat? |
|
Pozná někdo prosím co to je?, 8.7.2012 aby to nebyl třeba Bolševník :) |
|
Bergeron - ožije nebo ne?, 21.6.2012 ty afrikány mají na to tak moc velký vliv? Jsem myslel že s tím odpudím ruzné mšice atd.
Co se s tím zakrácením dá dělat? Jak to napravit?
Afrikány skončili v kompostu :p)
Ty větvičky na délku jsou už asi 2 měsíce stejný,vůbec nerostou do... celý příspěvek > |
|
Bergeron - ožije nebo ne?, 21.6.2012 Tak nevím, se mně zdá že roste nějak pomalu, spíš se ted zastavil a žádné přírustky, kde může být problém?
|
|