Příspěvky uživatele - 68.117

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
A je po třešních, 13.5.2020
Třešně tady ve výšce 450 m.n m (Valašsko) už byly po květu a měly opravdu vysokou násadu plůdků a dneska po mrazivém ránu (-1°C.) většina z nich ztmavla. :-(co už, tak snad příští rok.
Nemocná švestka, 10.5.2020
Zastiňená trochu je, ale zvláštní je že byla 8 let v pohodě a najednou začala prosychat a praskat. P.S je roubovaná na Myrobalánu.
Nemocná švestka, 9.5.2020 Obsahuje fotku
Na švestce se mi usadila asi nějaká houbová choroba a vůbec nevím jaká. Švestka strašně prosychá a plodnost rapidně klesla. Navíc ji praská kmen takže jsem ho zatřel latexem. Jak se té choroby zbavit?
Semenac blumy z marketu, 9.5.2020
Nechci vám zkazit náladu ale plody na semenáčku nebudou stejné jako ty z kterych byla pecka. Bude to kříženec různých odrůd.
Car Alexander?, 17.10.2019 Obsahuje fotku
A je to škoda. Staré odrůdy měly něco co ty nové nemají (svoji schuť). Dnešní odrůdy jsou pouze plřeslazené parodie na jablko.
Car Alexander?, 16.10.2019 Obsahuje fotku
Je toto odrůda Car Alexander nebo Grávštýnské? Jablka jsou týden po sklizni hodně aromatické a mají příjemně sladkokyselou chuť. Ve skladu vydrží do prosince, pak začínají hnít. Sklizeň probíhá od 28.9 do 4.10. Strom plodí každý rok a hodně. Plody... celý příspěvek >
Neznámá odrůda jabloně, 20.9.2019 Obsahuje fotku
Neznáte někdo tuto odrůdu? Má různě velké plody, s červeným žíháním (které ale všechny plody nemají). Plody jsou křupavé hodně šťavnaté a příjemně nasládlé. Zvláštní je že jablka je možné bez problémů jíst už v Srpnu ikdyž je to asi nějaká zimní... celý příspěvek >
Jakou odrůdu višně na Valašsko?, 17.5.2019
Chtěl bych si na podzim zasadit jednu višeň (samosprašnou) která by dobře plodila ve výšce 450 m.n.m (Valašsko). Višně bych chtěl nakyslé nebo alespoň nasládlé a tvrdé aby šly zavařovat. Na jaké podnoži bude mít nejlepší odolnost proti mrazu v době... celý příspěvek >
Hrušeň Pařížanka - Špatná plodnost, 28.4.2019 Obsahuje fotku
Tohle je ta hrušeň.
Hrušeň Pařížanka - Špatná plodnost, 28.4.2019
Hrušeň je stará cca 32 let. Roste ve výšce 450 m.n.m, mrvou jsme ji nehnojili. Kompost jsme pod ni dali loni v létě. Samostatně rostoucí stro to není. Vedle něho je ještě jabloň.
Hrušeň Pařížanka - Špatná plodnost, 26.4.2019
Šlo by nějak zvýšit plodnost staré hrušně? Hrušeň má hodně dobrých hrušek jenom jednou za 3 roky Jinak má pár tvrdých plodů s řepovitou chuti. Navíc letos skoro nekvete. Do koruny se nedostanu, je moc vysoká a špatně přístupná. Za odpovědi děkuju.
Višeň z pecky?, 24.4.2019
Pravděpodobnost u cizosprašných odrůd bude asi menší než u btoskví (broskyň) ale pokud je višeň samosprašná tak je pravděpodobnost na vypěstování dobré višně určitě vyšší.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika