Příspěvky uživatele - 157.25

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Třapatka nachová nekvete, 4.9.2014
Letos jsem poprvé chtěla vypěstovat třapatku. Ze semínek jsem předpěstovala, vysadila několik na zahradu, ale doteď nevykvetly a už asi nevykvetou. Mají velké listy a nic víc. Je to jednoletka nebo dvouletka? 
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 3.9.2014
Už je jí mnohem méně, deště a bláto jí evidentně vadí. Listy od bláta nenapadá vůbec.
Půda po rajčatech s plísní, 3.9.2014
Skleník nemám.
Půda po rajčatech s plísní, 3.9.2014
Dobrý den, vytrhala jsem rajčata zasažená plísní a zlikvidovala, kovové tyče jsem postříkala desinfekcí, nevím co s bambusovými, na táborák? Jak teď ošetřit půdu a co vlastně na místě pěstovat či nepěstovat příští rok? Předem děkuji za odpovědi.
Prosím o identifikaci rostlin, 31.8.2014
Ta šalvěj je tam navíc, měli nechat verbenu, krásenky a před nimi ty nízké, bylo by to hezčí.
Jak sušit bylinky? V troubě?, 31.8.2014
Suším v místnosti obrácené na východ, je tam chladněji. Zakryté ubrouskem, dost se u nás práší. Letos jsem poprvé pěstovala heřmánek, mám ráda čaj. Z jedné rostliny je tak na 2 šálky. Krásně voní.
Rajče Stupické polní rané, 31.8.2014
Taky jsem měla první plody malé a kyselé, přestože jsem je nechala dlouho zrát. Bohužel Stupické jako první ze všech mých rajčat chytilo plíseň.
Sklizeň 2014, 25.8.2014
Ty jsou krásné. Příští rok bych taky ráda konečně zkusila. Zatím jen kupuji. Předvčerem jsem koupila půlku, vypadal dost přezrále a stejně je málo sladký. :(
Záchrana rajčat, 25.8.2014
V jednom pořadu říkali, že se utržená nezralá mají uložit s banánem, který taky postupně dozrává. Prý při dozrávání vylučuje nějakou látku, která pomáhá dozrát některým plodinám. Ještě jsem to ale nezkusila.
Záchrana rajčat, 25.8.2014
Pardon, jedlou sodu, ne sůl.
Záchrana rajčat, 24.8.2014
Možná i jako hnojivo, ale hledala jsem přímo tipy proti plísni bramborové a tohle našla. Někteří ještě přimíchávají jedlou sůl.
Záchrana rajčat, 24.8.2014
Hledala jsem na internetu a zdá se, že v zahraničí používají sušené mléko. Sypou ho kolem rostliny několikrát během vegetace, ale také do země před vysazením.
Záchrana rajčat, 24.8.2014
Že bych zkusila kvalitní jogurt? ;)
Záchrana rajčat, 24.8.2014
Dnes zase dva prudké lijáky a pak drobný déšť, na zítra hlášeno totéž.  Jsem zvědavá kdy ta zelená rajčata zčervenají. Jen jsem vyběhla pro mangold, ten jediný asi slimákům nejede a vidím, že stupické má už zasažené i spodní plody.. Mám... celý příspěvek >
Záchrana rajčat, 23.8.2014
Jak se vlastně plíseň přenáší? Jsem v nejbližším okolí jediná, kdo něco pěstuje, jinak jsou tu zelené zahrady plné jen jehličnanů a konifer.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika