Příspěvky uživatele - 176.36

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Destilační přístroj, 14.11.2011
Lavorovice :To se vezme velký hrnec na zavařování, dovnitř se nalije kvas (asi tak do jedné třetiny až poloviny), vloží se do prostřed "trojnožka" na kterou se položí miska (musí být nad kvasem alespoň 5 cm!) a vše se přikryje umyvadlem,... celý příspěvek >
Řepný sirup - řepný sirob, 6.11.2011
No, jak to tady vidím, tak za pár let si budeme „vařit“ cukr doma (stát už tento obor nezajímá o EU nemluě... ).
Destilační přístroj, 3.11.2011
...únikem na daních by to bylo jen v případě, že destilujete v "Domatíně", tj. doma, a k "úniku" potom dojde i tehdy, když žádný cukr nepřidáte. Jinak máte pravdu, "rozumným" přídavkem cukru se kvalita... celý příspěvek >
Slivovice od Jelínka, 1.11.2011
... takže "cifra" opět žádná...  hlavně, že je cena odpovídající a adekvátní...  (i když zákon, prodej destilátu z pěstitelských pálenic,  zakazuje).
Merunkovice, 31.10.2011
Dobrý den pane inženýre, … ani já se za degustátora nepovažuji, ale ani se jím dle vašeho předpokladu nemohu stát (pominu-li placené kursy od různých soukromých společností). Žádné „košty“ neobesílám, … jednak proto, že... celý příspěvek >
Slivovice od Jelínka, 31.10.2011
Pokud je mě známo, naopak při první "přihlášce" tzv. "regionálních potravin" firma zapřičinila "degradaci" tohoto názvu jen pro "řezanou lihovinu"; V návrhu kde byla "pravá slivovice" jen z... celý příspěvek >
Hnědý povlak na kvasu, 28.10.2011
Zkoušel jste kvas ohodnotit i senzoricky? Jak "chutná" pod "dekou", resp. jakou má teď cukernatost? Ono jen ohodnocení tzv. "vokometricky" nebývá vždy směrodatné; je-li vše v pořádku i po této stránce, můžete jej nechat... celý příspěvek >
Merunkovice, 27.10.2011
Bude způsobeno pravděpodobně tzv. "oleji" (jsou obsaženy, více či méně, v každé "peckovinové"pálence), které při ochlazení "vypadnou" a tím zakalí průzračnou pálenku. Dejte do mrazáku a pak přefiltrujte přes... celý příspěvek >
Letni hrusky na kvas, 27.10.2011
To jste pálil v Domatíně, nebo se skládala celá "rodina"? To musela být "darda".
Švestkové víno, 24.10.2011
3 kg není zase tak mnoho, aby se nedaly vypeckovat, respektive po "povaření" propasírovat přes "hrubší" síto. No a i kdyby ste tam ty pecky nechal, tak by max. trochu chytily chuť po "jádrech"; ale asi ne moc, ta se... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 20.10.2011
Každý staví aparaturu z toho co je "dostupné", respektive co má "po ruce", či na co "stačí". Já sám dokážu obyčejné železo či ocel svařit, troufnu si i na spájení mědi, ale na nerez nemám dostatečnou techniku. A když... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 19.10.2011
Při "úplném" prokvašení by Vám vzniklo (z 11 % cukernatosti moštu)   v kvasu 5,5%  alkoholu. Potom obsahuje 100 litrů 5,5 litrů abs.alkoholu a po naředění na 50 % by to bylo 11 litrů. To je ovšem teorie. V... celý příspěvek >
Hruškovice, 19.10.2011
... jak se říká "dobrá rada nad zlato", ale myslím (po jednom měsíci co uběhlo od zveřejnění původního příspěvku), že ty hrušky již ztratily původní tvar, takže na zaváření a sušení se již asi nehodí... přeji hezký den.
Rozmačkání švestek, 18.10.2011
To víte že jde,... záleží i na tom, kdo má jakou končetinu "chápavou"...
Rozmačkání švestek, 18.10.2011
... pro hosta -  233.151... ruční práce je sice zdravá, ale nesmí se přehánět...  malá "mechanizace" zpříjemní přípravu. Nedělám to "za trest", ale sobě "pro radost".
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika