Příspěvky uživatele - 176.36

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jablečný kvas, 24.2.2012
Jsem sice téhož názoru, že je lepší upravit pH před kvašením (měl by to být první krok úpravy kvasu), ale někdy je nutné provést korekci i po vykvašení. Zvláště když se "nepředpokládá" v dohledné době jeho vypálení. Proto to upozornění na úpravu pH.
Jablečný kvas, 24.2.2012
A proč si do pálenice přímo nenapíšete, mají web, tak se s nimi lze lehce domluvit. A nebo si vyhledejte ve své blízkosti jinou palírnu, dnes to snad již není problém, máte PC, tak stačí zadat do vyhledávače a probrat nabídky! Taky existuje seznam... celý příspěvek >
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár, 19.2.2012
... pochopil jste správně, k té poslední části vašeho příspěvku : v "otevřeném systému" voda samozřejmě vře při teplotě okolo 100°C (dle atm. tlaku) a tím rychle ubývá, musí se doplňovat..., Naopak v tlakové nádobě (při cca 50 kPa přetlaku),... celý příspěvek >
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár, 18.2.2012
Co se týče "sestav" od p. Janči, tak to jsou tlakové nádoby (na mírný přetlak), vybavené přetlakovým pojistným ventilem. Voda se doplňuje jednou před každým pálením, potom se "systém" uzavře a náplň po celou dobu pálení vydrží, nic se... celý příspěvek >
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár, 18.2.2012
Ono to není zase tak jednoznačné, záleží na tom co máte k dispozici. Na."otop" vodou musíte mít aparaturu stavěnou alespoň trochu "tlakově", to se nedá splnit např. při použití "tenkostěných hrnců". Ono to chce napřed vše pořádně promyslet a... celý příspěvek >
Sejmutí etiket z lahví, 16.2.2012
Mělo by stačit trochu teplé vody, přidat trochu Jaru a hrst roztlučených skořápek, nebo trochu písku (tak aby bylo pokryté dno vrstvou cca 0,5 - 1 cm). Potom protřepávat. No a uvidíte jak ty nečistoty mizí. Také neškodí jej nechat před čištěním,... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 16.2.2012
Samozřejmě že i z brambor lze založit kvas, jen je to trochu složitější (musí se to umět, nebo si sehnat návod jak na to a dodržet ho) a v paneláku trochu nešikovný. Vypálený alkohol je ale podřadný, nemá "vůni" jako ten z ovoce, většinou se... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 14.2.2012
Víte ona Wikipedie není vždy směrodatná,... Pro "droždí" se používají (až na vyjímky) násady z melasy a produkce "lihu" je potlačena na úkor produkce droždí...  (tím nezpochybňuji údaj, že pivní kvasinka je jedním z nejstudovanějších... celý příspěvek >
Jablečný kvas, 14.2.2012
Myslím, že tohle není tak úplně pravda. Pekařské droždí nejsou pivovarské kvasinky (využívají se lihovarské kvasinky, nikoliv pivní) společné mají jen to, že produkují alkohol;... a mechanismus kynutí těsta... nevím,  zda se to dá takto... celý příspěvek >
Šípkové víno, 9.2.2012
... již jsem to tu jednou dával, na této adrese je publikace "Příprava domácích vín" od ing. Valenty. Tam jsou všechny "finesy" dostatečně vysvětleny. Stačí si to jen přečíst (i to je dnes někdy na obtíž).
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 9.2.2012
V literatuře tomu říkají "kontrakce lihu"...
Podchlazená slivovice, 8.2.2012
Jestli vám "vločky" vadí (když jste tu slivovici vymrazil), tak ji přefiltrujte a máte pokoj. Po filtraci se vám již znovu nevysráží. (výrobci občas takto ošetřují pálenky, vymražení s následnou filtrací, aby docílili "jiskru" i při nahodném... celý příspěvek >
Pozdní zakalení slivovice po naředění vodou, 8.2.2012
Není zač, jeden rád poslouží když se jedná o "vzdělání" či "dobrou věc".
Švestkové víno, 4.2.2012
Omlouvám se, nějak se mi prohodily "druhy" ovoce.  
Švestkové víno, 4.2.2012
... to je zvláštní, autoři publikací naopak šípkové víno doporučují jako velmi kvalitní, tedy alespoň to ze "sušených šípků"... no každý máme jinou chuť. To neznamená, že by se z něho nedal "vypálit" dobrý destilát.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika