Příspěvky uživatele - 101.14

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 7.11.2019
Od Vašich prvních fotek uplynuly už skoro 3 měsíce.Nejméně ty první pupeny na sazenici Rošforu už snad musely vyzrát, počátek vyzrávání už byl patrný 15.8. Konce výhonů zůstávají zelené hodně často, to se potom jaře odstřihne. Takže by (zvláště... celý příspěvek >
Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 6.11.2019
Porovnávat dobu zrání a trvanlivost Alexy s Chrupkou bílou a odrůdou Muscat bleu není (alespoň pro mne) úplně jenoduché, protože Chrupku jsem vyřadil téměř před 10 lety a Muskat bleu letos. Chrupka má sice výbornou chuť, ale ostatními vlastnostmi už... celý příspěvek >
Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 5.11.2019 Obsahuje fotku
Další zajímavou odrůdou, která vydrží na keři hodně dlouho, je Dukat (psal jsem o něm v tématu PIWI odrůdy). Na dnešním snímku je hrozen obraný v posledních říjnových dnech. Za měsíc od dozrání bobule této odrůdy prakticky vůbec nezměnily strukturu,... celý příspěvek >
Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 3.11.2019 Obsahuje fotku
První listopadový víkend se vydařil, zejména neděle moc nepřipomínala vrcholný podzim. Listí z vinohradu již téměř opadalo a objevily se některé zapomenuté střepce a střapečky. Většina takto objevených bobulí má dužninu v pokročilém stádiu degradace... celý příspěvek >
Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 20.10.2019 Obsahuje fotku
Naprosto souhlasím s ronim. Počátkem srpna (nebo koncem července - podle sezóny) se ultraranými odrůdami skutečně dají "nahnat" nejvýše dny, přičemž kvalita těchto hroznů (někdy předčasně sklizených) může být diskutabilní. Na druhou stranu běžně... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 20.10.2019 Obsahuje fotku
Mariša Mariša je další odrůdou šlechtitele Anatolije Bačinského, která byla šlechtěna za účelem zvýšené mrazuodolnosti. Je z křížení Podarok Zaporožju x Kišmiš zimostojkij, podle Bačinského z řízků držených 24 hodiny v mražáku při teplotě -28... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 20.10.2019
V mých podmínkách se letos odolnost proti praskání dá hodnodit jen těžko, protože celá sezóna byla dosti vlhká, rostliny si na dostatek vody zvykly a přizpůsobily se mu. Praskání je nejčastější tehdy, když po dlouhém období sucha přijde déšť, to... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 18.10.2019 Obsahuje fotku
Čornyj kristal Odrůda Čornyj kristal (přeloženo černý křišťál, neplést s měkkosemennou odrůdou Čornyj chrustal) je další odrůdou ukrajinského šlechtitele Viktora Kaluhina z jeho oblíbené kombinace Talisman x Velika. V současnosti je tato odrůda... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 15.10.2019 Obsahuje fotku
Pegas Další odrůda Andreje Karpuševa z křížení Cezar x Dukat s příměsí pylu amurských odrůd. Před několika lety to byl hit východního vinařského světa. Deklarována je velikost bobulí 15-25 g, hrozny do kilogramu, harmonická chuť, tmavě... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 14.10.2019 Obsahuje fotku
Dukat Odrůdu Dukat ((Podarok Zaporožju x Kubaň) x Agat Donskoj) vyšlechtil ukrajinský šlechtitel Andrej Karpušev. Patří k odrůdám středního zrání, deklarováno je 135 dnů, tedy asi týden po Talismanu. Má mít kulaté bobule hmotnosti 14-18 g,... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 14.10.2019 Obsahuje fotku
Deja Odrůdu Deja (Talisman x Blestjaščij) vyšlechtili v Institutu v Novočerkassku, což samo o sobě je jistou zárukou kvality, protože tento institut (zřejmě podporovaný státem) nemusí z ekonomických důvodů "vypouštět" do světa každý rok desítky... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 6.10.2019 Obsahuje fotku
NY - 65.112.1 Asi před šesti lety jsem byl na návštěvě u asi nejznámějšího polského vinaře Ryszarda Piątka z Zawady mezi Katovicemi a Krakovem. Mimochodem - Piątek se čte "pjontek" a v překladu do češtiny je to obyčejný pátek (tedy den v... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 6.10.2019
S odrůdou Alexejevič mám trošku zkušeností. U mne čtyřletý keř, vloni zaplodil poprvé. Je v jedné řadě vedle dalších tmavoplodých odrůd (Faraon, Furor, Barselona, Kabaljero). Rok 2018 byl v mých podmínkách pro révu prakticky ideální, plodilo... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 6.10.2019 Obsahuje fotku
Baron Jeden vydařený výsledek oblíbené kombinace Talisman x Velika, vyšlechtil Alexandr Burdak z Ukrajiny, do nástupu Viktora Kaluhina asi nejjasnější kometa na východním šlechtitelském nebi. Pro poučení a pobavení, jak může probíhat takové... celý příspěvek >
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 5.10.2019 Obsahuje fotku
NiZina Další starší odrůda již dříve zemřelého ruského šlechtitele Krajnova. Nejasné jsou rodičovské odrůdy, obvykle se uvádí Talisman x Tomajskij, ale na osobních webových stránkách šlechtitele (spravuje je syn Anton) je napsáno Talisman x... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika