Příspěvky uživatele - 3.51

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou slivoní doplnit sad?, 14.2.2014
Pane Rafael, to není problém. Si dojeďte, kdyby jste tam fakt chtěl něco prohledat, tak není problém, na soukromém pozemku to není a v okolí jsou další lokality. Tady na slovácku je to všude. Kdyby jste chtěl, dejte email, můžu napsat.
Jakou slivoní doplnit sad?, 13.2.2014
Taky jsem objevil tak 60-70 let staré stromy, které plodí modré ovoce - trnky, ale odkopky ani jeden a nové výhony taky nic. Je asi prakticky nemožné takový strom rozmnožit. Nějak nechápu, jaktože dneska sazené trnky zdechnou třeba za 20 let, prostě... celý příspěvek >
Jakou slivoní doplnit sad?, 13.2.2014
Pálením se neživím, ono to ani nějak nejde, když člověk pálí oficiálně. Navíc v dnešní době jsou destiláty passé. Dnes má každý nějaký kotel doma a trh je zaplaven destiláty různých typů a kvality. Stejně počítám s nějakou mortalitou, vše... celý příspěvek >
Jakou slivoní doplnit sad?, 11.2.2014
Toš durancií je v zemi kolem 40 ks, což nedokážu odhadnout jestli je to moc nebo ne, něco chcípne, plodného věku se dožije tak polovina. Myslíte, že i sklep s 15 °C je málo - omlouvám se za offtop.
Jakou slivoní doplnit sad?, 10.2.2014
Jsme na tom podobně, taky to skončí skoro vše v pálenici. Nechal by jste tam durancie, když se to bude většinou pálit? Na šišky, buchty tam v humně ještě nějaká domácí je a je zvláštní, že čím starší strom (třeba kolem 50-60 let) tím lepší... celý příspěvek >
Jakou slivoní doplnit sad?, 9.2.2014
Pane Rafael, takže myslíte, že i Gabrovská je o ničem v rámci PPV, atd. Chtěl jsem ji naroubovat místo domácí na duranciové semenáče a fakt nevím co tam dat.
Jaký nůž na roubování?, 9.2.2014
Pane Vysloužile, sousede (bydlíme od sebe zřejmě pár km), máte pravdu. Ale i nůž dělá hodně. Ty dnešní mikovy jsou odfláknuté a jsou to vyhozené dvě stovky. Spíš jsem chtěl i ve starém vlákně napsat praktický poznatek, jelikož lidi jdou, koupí... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 3.2.2014
Podle mě u nás dělané nože jedině KDS. Každý zná většinou mikov, ale ten se na KDS kvalitou nechytá.  Sice KDS Sedlčany stojí 2x tolik co Mikov, ale kdo vyzkouší, hodí Mikov do popelnice. Lepší geometrie ostří a výbrusu a ostří drží perfektně.
Nová pálenice - jaký kotel?, 2.2.2014
To jsou kecy. Dřevo se dá taky regulovat, neschopnost regulace vychází s levosti rukou. Znal jsem jednoho, co měl od kovodělu už před 15 lety nějaký ten větší kotel, ten jejich tvar (poměr výškaxprůměr je úplně na ho...) když dělal 1D tak topil snad... celý příspěvek >
Čistenie trubiek chladiča a všetkých medených častí pred začiatkom sezony, 2.2.2014
V pálenici páleničář právě říkal, že první se jede vždy před sezonou ocet 1:1 s vodou, pak se to projede prý sodou a vodou - zas vyvaří a nakonec před zapečetím za přítomnosti celníků destilují nějaký alkohol. Po sezoně komplet znova samý postup... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 30.1.2014
Co kdyz jsou ty enzymy jen dobre zaplacene placebo, je to nejak podlozene umistenim takovych destilatu v soutezich, pochybuju. Neni lepsi se zamerit na kvalitni vedeni kvasu a totalne prezrale ovoce? Zejmena kvasit vypeckovane ovoce pri max 16 °C... celý příspěvek >
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 13.12.2013
Pro me je kybl o objemu 30 litru projevem diletantstvi ohledne vyroby palenek. Jaky to ma ucel, sypat kyble o objemu 30 litru postupne a pak to vypalit vse najednou? Nebo chcete tvrdit pane, ze palite po 25 litrech kazdy kybl zvlast? Kdyz palim,... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 9.12.2013
Souhlas s panem Vyslouzilem. Kostky sou naspodu, tak z 90 % ano. Pokud je to nemichany kvas a kolac je tam od zacatku kvaseni nehnuty, tak se nic nestane, kdyz tak 5 cm horni vrstvy nasmerujete pred nalozenim sudu rovnou do popelnice. Z toho vrchu... celý příspěvek >
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 9.12.2013
Ja myslim, ze je i chyba v hrubych kusech hrusek. Je mezi nimi obrovske mnozstvi vzduchu - idealni podminky pro krisotvorne kvasinky. Pokud mate takovy kompot v celem obsahu sudu, tak z toho svetoborny vysledek nebude, jelikoz to muselo misty... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 9.12.2013
Ta palenicka je idealni pro rizeni necim lepsim na bazi PID regulatoru, merici bod misto toho analogoveho teplomeru a ma z toho vynikajici a presnou masinu. Samozrejme jsou moznosti i programovani kompletniho procesu paleni, najezd teploty, dobeh,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika