Příspěvky uživatele - 215.8

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
aktinídie minikiwi, 11.4.2008
Jako kiwi, snad jen sladší - ale to může být tím, že ho jíte dokonale uzrálé přímo z keře. A jí se i se slupkou, ta je jemná poodbně jako třeba u hroznů.
Co je to za rostlinu?, 8.4.2008
Spíše Calatea nebo Ctenanthe než Maranta, ale to je celkem jedno, nároky mají podobné - teplo (hlavně nesmí prochladnout půda), vlhký vzduch, žádný průvan - zkrátka tropy.
Thůje do rodinných zahrad nevysazovat - rychlokvašená doba si žádá své, 8.4.2008
Je to všechno jen o stylu. K podnikatelskému baroku se thuje nebo cypřišky docela dobře hodí . Zatímco například stříhaný stálezelený živý plot z tisu nebo třeba zimostrázu sluší zámkům nebo noblesním starým vilám. A   k venkovskému stavení... celý příspěvek >
květy klivie, 4.4.2008
To se mi stalo jen jednou, když jsem nechala přes zimu klivii v teple v obývacím pokoji. Kdykoli klivie trávila zimu v nevytápěné místnosti a do tepla jsem ji přenesla, až když se objevila poupata, kvetla pěkně na delším stonku. Takže si myslím, že... celý příspěvek >
přesazování cibulovin/trvalek na jaře, 2.4.2008
Dá se to. Důležité je, aby měly dost velký kořenový bal a aby šly co nejdříve zpět do země. Pak si ani "nevšimnou", že byly přesazeny.
Kdy sázet jiřiny?, 31.3.2008
Ono pochopitelně záleží na poloze. Jednoduchý návod je - sázejte ve stejnou dobu jako brambory. V teplejších oblastech dřív, v chladnějších později.
jalovec obecný - kde?, 31.3.2008
Je v tom ovšem drobný háček - jalovec je dvoudomá rostlina a některé kultivary nejsou plodné (kvetou buď samčími květy, nebo vůbec).
Jakou příručku pro roubování?, 27.3.2008
Z literatury ještě mohu poradit Bílek - Hanuš: Štěpování, SZN, 1987
Bez černý, 27.3.2008
No vidíte, moje babička říkala: před heřmánkem klekni (nebo budeš muset ohnout hřbet, až ho budeš trhat) a před bezem smekni (jinak ti větvemi shodí klobouk). Pak si má člověk vybrat
Gascoigneho šarlatové, 23.3.2008
"Ovoce je krásy tak svůdné, že je možno stromy sázeti jen do centra velmi dobře střežených sadů a uzavřených zahrad, kde hlídka nebo bezpečný plot zabrání hříšným úmyslům mimojdoucích, byť to byli lidé jinak poctiví" (Kamenický, České ovoce... celý příspěvek >
vhodná hrušeň, 23.3.2008
Vhodná by byla například Hardyho. Je celkem nenáročná, tvoří krásné koruny, plody jsou chutné, netrpí strupovitostí, ke rzi je náchylná asi jako všechny ostatní. Ať se rozhodnete pro jakoukoli odrůdu, důležité je, aby byla štěpovaná na hrušňovém... celý příspěvek >
vysadba do studeneho koutu bez slunicka, 22.3.2008
Z jehličnanů by tam mohl jít tis. Je dost pružný, takže se tak snadno nepoláme, a kdyby, dobře znovu obrůstá. Nedostatek světla mu nevadí.
Hnojení rostlin u lipové aleje, 17.3.2008
Možná vadí spíš sucho a pomůže vydatnější zálivka. Ale trocha plného hnojiva, např. Cererit nebo aspoň NPK, taky neuškodí.
zlatá reneta, 17.3.2008
To bude těžké, zlatá reneta je lidový název pro několik odrůd. Nejčastěji se tak říkalo Parméně zlaté, ale mohla by to být i Blenheimská reneta nebo Ribstonský jadernáč (nebo i něco úplně jiného).
Jaká je to odrůda?, 16.3.2008
Ještě kontrolní dotaz - máte to ze zahrádky (v ČR), nebo z obchodu ?
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika