Příspěvky uživatele - 25.73

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas z Hanity do hnoje?, 15.8.2018
Máte jedinečnou možnost mě přesvědčit, že ty 4kg vaši třešnovici prospěly. :-) Také mám svou letošní třešňovici. 6 týdnů řádně vedená v chladu pod kvasnou zátkou, bez přídavku cukru, ale i enzymů. Velice rád bych pro srovnáni ochutnal i jinou.... celý příspěvek >
Kvas z Hanity do hnoje?, 15.8.2018
Tome, třeba proto, že Hanita v této lokalitě běžně dozrává více. Tedy v této divné sezóně, kdy je strom přeplozený se teď zbavuje švestek s nízkým podílem cukru, nízkým podílem aromat a vysokým podílem kyselin. (jedná se o domněnku, která ve mně ale... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 14.8.2018
Mám za sebou druhé pálení v Pálenici za dědinou z Moravských Knínic. I zde začala sezóna, takže oba kotle jedou nepřetržitě. 130l odpeckovaných meruněk. Celková doba pálení 3hodiny. Nateklo 13l 53% (při vstupní cukernatosti 18brix a... celý příspěvek >
Hruškový kvas, 13.8.2018
Jeden doplňkový dotaz pane Rafaeli. Když je refraktometr nejvhodnější nástroj na určení zbytkového cukru ve kvasu: nakolik je údaj °Bx ovlivněn např. 10% podílem alkoholu (orientačně změřeno vínoměrem). U vínoměru je uvedeno, že při... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 1.8.2018
Měl jsem možnost přihlížet pálení meruněk od známého v Obřanské pálenici v Brně. Hodnotit kvalitu výsledného produktu zde a v Knínicích (třešňovice) nedokážu, jsou to pro mne neporovnatelné pálenky, takže bych jen shrnul dojmy z průběhu a... celý příspěvek >
Cukernatost slivoní, 30.7.2018
Rosicko 410mnm Švestka domácí, pomalu skomírající na šárku, ale ještě plodí. Letos menší plody než obvykle. Dva roky nazpět nic. Zatím nejzralejší plody 17 brix, ale ještě nepadají.
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 25.7.2018
Už se moc tabulkovými hodnotami co má jak dlouho kvasit neřídím. Dvě stejné bečky "skoro" stejných třešní (jen o pár dní později sbíraných) kvasily rapidně rozdílně. Zatímco první bečka dokvasila po 2,5 týdnech, druhá uvolňovala přes kvasnou... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 13.7.2018
Děkuji za tipy. Pověst Obřanské znám, jen jsem myslel že berou větší objemy, takže jsem musel jinam. Nakonec jsem byl v Moravských Knínicích v Pálenici za dědinou. Dvoukotlová měděná. Na 2D talířový deflegmátor, který jaksi funguje na začátku... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 13.7.2018
U mě včera vypáleno. 160l kvasu s peckama, ve třech bečkách. V pálenici odpeckovali, zůstalo 140l. Kvasy při založení 14-15brix. Po pěti týdnech pod kvasnou zátkou prokvasily na zbytkový 5,5-6 brix. Vinoměrem 6-7% alkoholu. PH... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 9.7.2018
Vlákno na Deslíkovi opravdu všem doporučuji. Velmi vyčerpávající zdroj praktických zkušeností. Pro mě velká inspirace. A to nejenom třešně, ale celková problematika zákládání kvasu + destilace. Jediná a stále omílaná sporná věc, jak je to s... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 9.7.2018
Můžu se zeptat, co myslíte "výtěžnost mívám opravdu malou" Kolik?
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 9.7.2018 Obsahuje fotku
Docela mě zaráží nízka cukernatost meruňek, kterou tady většinou udáváte. Založil jsem letos kvas z přezrálých padaných meruňek. Hmota rozmačkaných a zamíchaných meruněk byla dost hustá. Bez pecek bylo v sudu asi 130l kvasu. Ten jsem naředil 2l... celý příspěvek >
Jak vyrobit domácí víno v malém, 6.7.2018
Mé první červené víno mě teprve čeká. Ale mám zkušenosti se zakládáním klasických kvasů pro pálenky. A za 1. nejde mi do hlavy jedna věc. Fáze macerace: jak je možné, že když do rozdrcených hroznů po přidání výživy a kvasinek nedojde k bouřlivému... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 6.7.2018
Poprvé chci pálit v oficiální pálenici v okolí Brna. Mám zkušenosti s domatínem a tím pádem i určité kvalitativní nároky. Jsem z této varianty, odevzdat svou práci a nechat ji dodělat někým jiným trochu nervózní, ale nemám na vybranou. Pomalu mi... celý příspěvek >
Trativod ke kořenům stromků, 2.5.2018
Díky za názor. Je otázka zda strom odrovnal vysoký podíl dusíku, který ze septiku půjde nebo to byla ta vlhkost.  U ČOV je teoreticky předpoklad 95% vyčištění a ten malý podíl organických látek je vhodný k zálivce. Druhý rozdíl by mohl být v... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika