Příspěvky uživatele - KUKY

Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 29.4.2025 Obsahuje fotku
Tak jsem měl starost, bude-li letos dostatek obalečů jablečných, když vloni neměli do čeho kousnout. Ale příroda si poradila! Tohle je první letošní právě teď ulovený sameček obaleče jablečného v HK a širém okolí😁. Ale podle AMETu je to už... celý příspěvek >
Zkroucené listy na rajčatech, 27.4.2025 Obsahuje fotku
Neuvádějí... Zatím se všemu vysetému daří. U těch rajčat je problém, že se krabatí opožděně, najednou, nebo sem tam. To dělají i na záhonech. Stačí nějaký kontaminovaný drtek kompostu, slámy, hnoje..., i po mnoha letech.
Zkroucené listy na rajčatech, 27.4.2025 Obsahuje fotku
Letos používám tento substrát. Kasají se, že je bez chemie. Zatím OK. Ještě doplním složení - rašelina, kokosová rašelina, trochu organického hnojiva (ale není to kompost), vápenec pro úpravu pH. Obsahuje málo živin, při zálivce postupně... celý příspěvek >
Zkroucené listy na rajčatech, 25.4.2025
Budu se opakovat. Dělají to herbicidy do obilí a trávníků proti dvouděložným plevelům. Rizikové jsou třeba komposty z městské kompostárny, které zpracovávají ošetřenou posekanou trávu od zahrádkářů, a pak je levně prodávají. Riziková je sláma z... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 23.4.2025
Mám hotový postřik proti pilatce jablečné, padlí a strupovitosti. Mospilan + Dagonis. Když nelétaly včely. Hrušně jsou odkvetlé, jabloně skoro také. Stříkal jsem tou allegráckou wapkou na baterii a super! Nemám zrovna nejmenší zahradu, ale šlo to... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 21.4.2025
Dnes jsem provedl postřik proti pilatkám na slivoních. Mospilanem. Sic to do tohoto vlákna moc nepatří. No, a budu vyhlížet postřik jabloní proti pilatce jablečné. Zase Mospilanem. Za dva, tři dny.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 18.4.2025
Dnes jsem vyvěsil Deltastop CP pro monitorování letu obaleče jablečného. Nejdříverozkvétající jabloně pomalinku začínají opadávat, ideální čas pro vyvěšení. Bude zajímavé, jak se loňská neúroda jablek projeví v náletu letos.
Vápník pod rajčata, 14.4.2025
Ledky, dusičnany při rozpouštění odebírají teplo. Roztok zchladne třeba i o 20 stupňů. Proto ledek.
Vápník pod rajčata, 13.4.2025
Já bych s těmi ledky brzdil. Ledek je dusičnan. Ledek vápenatý nebo ledek amonný s vápencem. Ledek se jmenuje po chladné chuti, no nedoporučuji. Oba zvyšují obsah dusičnanů v zelenině. Ledek vápenatý dodává i vápník, v ledku amonném je vápník jen pro... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 10.4.2025
V HK to vypadá po mrazech dobře (meruňky i broskvoně). Předevčírem jsem provedl třetí postřik proti moniliové spále meruněk. Luna Expedice, Signum, Signum. Dva postřiky jsou nutné vždy! Pokud je chladno, tak i tři. Teploty kousek nad nulou spále... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 9.4.2025
Hradec Králové -3°C. Pod jednu meruňku jsem dal dva horkovzdušné ventilátory (takové ty obyčejné z OBI). Spínací hodiny do zásuvky, topil jsem od 2.30 do 8.00. Nevím, mělo-li to význam.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 7.4.2025
Mám provedený druhý postřik proti padlí a strupovitosti jádrovin, teď přípravkem Sercadis. V HK je stádium zeleného poupěte jabloně, sem tam se už klube poupě růžové. Postříkal jsem i hrušně, švestky i třešně (rez, skvrnitosti listů).
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025
V HK teď 0°C. Takže snad dobrý! Pomohla oblačnost a vítr.
..je to lišejník?, 5.4.2025
Je to lišejník. Lze ho ručně oškrábat nebo postříkat zelenou skalicí v době vegetačního klidu. Když ho je málo, tak moc neškodí. Ale drží se v něm škůdci a větve dusí. Hubit ho má smysl na ovocných stromech či keřích, nebo na "vzácnějších" okrasných.... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025
Borax tady proti mrazu někdo zkoušel. Dnes dám měď proti mrazu a k ní Signum proti spále. V HK jsou meruňky stále na vrcholu kvetení. Klasický měďnatý přípravek je Champion. Už jsem tady psal, že květy meruněk po těchto postřicích zreznou. Vypadá to... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika