|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 2.2.2010 Já se dnes flákám doma, ale včera jsem byla v óbéí a napůl radostně, napůl nešťastně prohlížela cibule a hlízy. Napůl proto, že loni jsem zjara dost utratila kvůli svému projektu "všechny hlíznaté a cibulnaté kytky do květináčů". Celkem to rostlo, já... celý příspěvek > |  | Vlašské ořechy - nový recept, 26.1.2010 Ořechy stranou - tác i rošt v MW mohou být kovové, ale od sebe odizolované, jinak dochází k indukci a jiskření, které může totálně zničit zdroj záření. Talíře se zlatou obroučkou se nedají použít, protože zlatý proužek bývá rozpraskaný. Stejně dva... celý příspěvek > |  |
|  | Stará zem z květináčů - kam s ní?, 25.1.2010 Vyklápím ji pod smrk na zahradě, občas tam přihrnu jílovku z hromady po terénních úpravách, do toho padá jehličí. Jak si počínáte vy? A ještě: co se vlastně děje, když se tohle všechno uleží - vznikne časem něco znovu použitelného? Těším se na vaše... celý příspěvek > |  | Co z toho vyroste?, 24.1.2010 Kokořík, hyacint...? |  | Vlašské ořechy - nový recept, 24.1.2010 Přátelé, letos konečně mám ten správný odbyt! Sypu ořechy ven na parapet a koukám, jak to mizí. Dali jsme těm statečným bojovníkům důstojná jména: Modřina, Bába a Uhlák. |  | Jste také fandové do bylinek?, 22.1.2010 Máte pravdu, Eleno, třezalku mám, tlustý růžový svetr také, tak hurá do práce...! |  | Jste také fandové do bylinek?, 20.1.2010 Promiňte, že trochu odbočím. Hledám nějaké zázračné bejlí na lednovou depku. Asi na to nic kromě hibernace nebude, co? |  | Čím krmíte?, 3.1.2010 Naše sedmiletá kříženka polkne cokoliv. Spí v předsíni, v létě taky někdy na půdě ve slámě, jak se jí zachce. Je zdravá, srst má krásně hustou. Dostává 2x denně menší rovnou sběračku těch nejobyčejnějších granulí a čerstvou vodu. Na zahradě si sama... celý příspěvek > |  | Soumrak zahrádkaření?, 23.3.2009 Vyrostla jsem v paneláku. Útulnou zahradu s plaňkovým plotem měl můj děda. Taky králíky. To pnutí, že mám jen lodžii! Všechno bylo u mě v paneláku zelené, sázela jsem náletové stromky z okolí kolem domu... Konečně s vidinou malebného důchodu bydlíme... celý příspěvek > |  | Vhodne trvalky do kvetinaca, 23.3.2009 Veroniko, napište, do jakého prostředí si chcete kytky pořídit (světlo-šero, vlhko-sucho, na okno-někam dál do místnosti, atd.). Napadla mě kalanchoe (modřiny však nemám), ale i ta chce své... |  |
|  | kliešte u nás, 14.3.2009 Je sice teprve březen, ale jak to vlákno čtu celé znovu, ptám se: budou v srpnu klíšťata v lesích pod Churáňovem? Mám se bát a kupovat repelenty? Kdo poradí? Díky, H. |  | Cestičky z bobrovek?, 14.3.2009 No, já jsem chtěla využít naleziště polámaných tašek v koutě naší zahrady podobně, leč primitivně. Vysbírala jsem ty nejlepší kousky a naplocho je nakladla na bahnitou pěšinku. Teď je pracně dloubám ven, pěšina zarostla travou. Co jedině můžu... celý příspěvek > |  | listnaty okrasny strom, 9.3.2009 Mišpule obecná, hloh jednosemenný, jabloň nachová, kdouloň obecná. |  | Co nasadit do truhlíků na které nesvítí slunce?, 8.3.2009 Myslím, že s hlíznatými begoniemi a bouloněmi (achimenes) chybu neuděláte. |  | Živý plot, aby slepice neprolezla?, 7.3.2009 No, asi šípky a maliní. Páč kolo ostnatého drátu u nás asi neobrazí. |  |
 |
|