|
Česnek Orosie, 8.6.2025 Je to klasická dělená cibule, druhá sezóna. Loni po první sezóně cibuli nevytvořil, místo ní něco jako miniaturní pórek. |  | Česnek Orosie, 8.6.2025  Jmenuju se Orosie a jsem první česnek, který vyrostl z pravých semen česneku, které uzrály u nás v ČR. |  |
|  | Česnek z pravých semen, 25.5.2025 Ahoj Milane, to mě mrzí. takže se nepodařilo kontaminaci zabránit. Když jsem ještě hospodařil na zamořené zahradě a bílá hniloba měla svůj rok, měl jsem tam ztráty kolem 5%, ale za cenu mohutného a drahého nasazení všech prostředků. Polyversum,... celý příspěvek > |  | Orchideje mi hynou, 22.5.2025 Ani nevíme jaké orchideje.
Nevíme do čeho jste je přesadila.
Nevíme, jak jste je přesadila - pokud jse o běžné epifyty, jestli mají pahlízu venku.
Jestli jsou v substrátu bez živin
... Těžko poradit |  | Česnek z pravých semen, 17.5.2025 Ahoj Milane,
U česnekovitých rostlin jsem nikdy problém s koupeným substrátem neměl. Pórek jsem nikdy nepěstoval, ale jeho blízké příbuzné z okruhu A. Ampeloprasum ano.
Snad to dobře dopadne.
Vašek |  | Česnek z pravých semen, 17.5.2025 Držím palce Milane. Teď bude česnek potřebovat nejvíc vody z celého roku. Bez ní ten objem neudělá. Už se objevují fotky bílé hniloby, tak pokud se ti neobjevila, vypadá to nadějně. |  | Česnek z pravých semen, 16.5.2025  I letos vzchází semena česneku a rostou nové rostlinky. |  | Zkroucené listy na rajčatech, 25.4.2025 Jako každý rok, kupovaný substrát má na svědomí spoustu rostlin rajčat. Většina to nějak přežije, ale ztratí třeba měsíc ve vývoji. |  | Vápník pod rajčata, 14.4.2025 Milane, nezastaví. Na jíl se vážou kationy. Takže vápník jo, dusičnan odteče do spodních vod spolu s vodou, jak bude prosakovat dolů. Ledek vápenatý je nejlepší dávat, až když se po výsadbě roztáhnou kořínky do šířky.
Na list kdykoliv, když už je... celý příspěvek > |  | Vápník pod rajčata, 13.4.2025 V srpnu bude ten ledek dávno pryč, nejspíš ve spodních vodách. Pokud jde o vápník, do půdy nejlépe ve formě dřevěného popela nebo vaječných skořápek, foliárně jako ledek vápenatý nebo chlorid vápenatý. |  |
|  | Narcisy, 3.4.2025 Hezké květy, ale vypadá to, že by to chtělo rozsázet.Pak by se měly opět rozkvést. |  | Narcisy, 1.4.2025  Pochlubme se, jak to pěkně kvete. |  | Nevzešel česnek, 22.3.2025  Tak hlásím, že už mi česnek vzešel. Zatím aspoň první kus. |  | Nevzešel česnek, 9.3.2025 Ještě je čas, sotva vylézá v květináčích, které se prohřívají mnohem rychleji, než volná půda. |  | Rostlina odvádějící vlhkost do domu, 26.2.2025 Hele, ty kytky takhle ale nefungujou. Do školy jste chodil? |  |
 |
|