Příspěvky uživatele - Lysenko

Česnek 2019/2020, 1.2.2020
Pokud jste jej měl uskladněný v chladu a stihl vernalizaci, tak jste nezmeškal vůbec nic.
Česnek 2019/2020, 1.2.2020
Tak jak to komu už raší?
Semena česneku 2020, 1.2.2020 Obsahuje fotku
Mírný náskok ve vegetační sezóně. Většina rostlin ve stadiu 2-4 listů.
Získaní odkopku z koruny, 29.1.2020
Říká se tomu vzdušné hřížení. Naříznete letorost v místě, kde chcete, aby pustil kořeny. Ošetříte stimulátorem a kolem uděláte takovou jitrnicui -igelitový obal a uvnitř rašelinu okolo naříznutí větve. K použití je to nejvíc na různé keře, kde je... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Nevím, co jsem netrefil, představa, že vám v horkém kompostu bují mikrobiální život je přinejlepším nereálná. Ta zelenina by se Vám taky zkazila až po vychladnutí. Co jsem zde napsal je pravda.
Šlechtění jahod, 26.1.2020
Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo zkoušel pěstovat zahradní jahody ze semen, případně je trochu šlechtit.
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ony ty oxidázy jsou v každé rostlině. V tabáku je jejich působení hodně spojeno s praxí - postupem zpracování. Proč tedy asi myslíte, že tu furt melu o tabáku? Protože pro trávu platí to samé. Kdyby ubiquitní bakterie přežívaly vysoké teploty,... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Ano, v horkých pramenech se vyskytují bakterie, které přežijí i teplotu srážení bílkovin. Ale myslím, že ty bychom v kompostu marně hledali. Působení mikroorganismů a enzymů se často zaměňuje, tak bych mimo odborná pojednání nehledal tyto jemnosti. I... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Pokud se tráva rozehřeje na teplotu, kdy se v ní uvaří vejce, tak to opravdu nedějají mikroorganismy (mléko se pasterizuje na asi 62°C, už nižší teploty většině mikroorganizmů brání v růstu). Teprve po vyhasnutí té první enzymatické reakce se poustí... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
Co Vám, madam, vadí na tom, co si kdo na svém dělá se svojí biomasou? Za sebe, pokud mě něco dráždí, tak tam nelezu a nečtu to. Doporučuji tento recept na domácí bokashi: Biomasu z Brassica oleracea var capitata jemně rozmělníme např pomocí... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020
V prvním kole bokashování sklidil úspěch recept na domácí dezert z cukru a kompostu. Teď bych to chtěl zkusit z druhé strany. Vyzkoušel někdy někdo přidat do kompostu enzym celulázu?
Bokashi druhé kolo, 25.1.2020
Mnoho z těchto poznatků je relativně nových a víme, jak dlouho trvá jejich přenos společností. Většina věcí, které človék vyrobí se jen do určité míry blíží tomu, co umí příroda. Ale přírodě geologický čas běží jinak rychle, než nám čas našich... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 24.1.2020
Ad 1: v trávě je určitě dost enzymů (oxidáz), aby odpracovaly velkou část té přeměny samy. Navíc, rychlost zahřátí po posekání i to, že čím víc se tráva naruší, tím rychleji to jede, svědčí opět o tom, že jde o vlastní oxidázu trávy. Koneckonců tomu... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 24.1.2020
Těch chemických procesů tam bude probíhat mnoho. na některé si stačí tráva sama, na jiné potřebuje mikroorganismy. V první chvíli se rozběhne, to, co dělá jablko, když se rozkrojí. Další věci se dají přečíst třeba zde nebo zde. Obecně největšími... celý příspěvek >
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
Vzdálenost často nemusí být dobré kriterium. Dunaj na svém dolním toku, tam kde tvoří hranici mezi RO/BUL, teče víceméně hranicí svojí nížiny. Na straně RO, kde je rovina - tam bych dlouho spraš nehledal v nějaké mocné vrstvě, byla pravděpodobně... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika