|
Co opyluje kiwi?, 11.6.2019 Gratuluji k úspechu
Někdy zkusím dohledat, co to vlastně je za druh. Uvádí se snad, že obdobně, jako u jiných druhů není nutná další rostlina - ale zvyšuje se údajně počet plodů.
V této souvislosti by mne zajímalo, jestli k tomuto vylepšení... celý příspěvek > |  | Očkování, 10.6.2019 Se zájmem sleduji "výměnu" názorů a beru si z nich, co mě aspoň trochu pomáhá zlepšit si ty svoje.
I Vaše názory stojí za zamyšlení - včetně kopií textů, které jsem již patrně někde četl a nevím, co je na nich mimořádného,
je možné s nimi... celý příspěvek > |  |
|  | Co opyluje kiwi?, 10.6.2019 Toto téma je tak trochu mimo mě - nicméně:
před 5 lety jsem zakoupil kiwi - prodejce tvrdil, že na rozdíl od běžného kiwi, má toto sice menší plody, ale zato nemusí být samice a samec (podobně jako u rakytníku), takže stačí jeden kus.
Teprve... celý příspěvek > |  | Zapalovací cívka - je to možné?, 4.6.2019 Vada civky se někdy pozná snadno, jindy ne. Pokud dojde k přerušení vinutí nebo naopak příliš velkým proudem po delší dobu ke zkratu primárního okruhu, je to jasné, dá se to změřit a zkusit.
Ale pokud dojde k proražení izolace vysokým napětím,... celý příspěvek > |  | Papriky (chilli) - pěstovaní ve fóliovníku, extrémní teploty, 29.5.2019  Jednou jsem to zkusil řešit ve fóliovníku tak (viz neumělý obrázek), že jsem z odpadního potrubí (takové to oranžové, průměr 125 mm tuším - 3 kolena a odřezky) vyrobil vstupní kanál podhrabal jsem stěnu foliovniku a zahrabal do země - tehdy to... celý příspěvek > |  | Papriky (chilli) - pěstovaní ve fóliovníku, extrémní teploty, 27.5.2019 Možná je moje připomínka trochu zbytečná, ale jeden nikdy neví. Letos v novém polykarbonátovém skleníku se setkávám s podobným problémem - až na ten rozdíl, že měřím dvěma teploměry. Jeden je digitální (Lidl 99,.Kč) i s venkovním čidlem na 1,5 m... celý příspěvek > |  | Skvrny na listech rybízu, 17.5.2019 Je jisté, že tzv. babských rad je nekonečně mnoho. Stejně tak je obvyklé, že kdokoliv z nás ojediinělý úspěch sděluje na potkání každému, kdo se naskytne, zatímco neúspěchem se už zapomene pochlubit. A tak se šíří pověsti o zázračných... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 15.5.2019 V podobných situacích naši staříček říkávali (Přírodu neobvińovali ani nechválili): Když už to tak Pánbu dopustil, tož sem sem zvědavý, jak to spraví (když byli stařenka v doslechu), nebo, tož ať si to spraví sám (když tam stařenka nebyli) |  | Poškozený kmen, 15.5.2019  Jen pro pořádek, toto jsou fotky z nedávné doby, tedy rok po "operaci".
|  | Poškozený kmen, 15.5.2019 Těžko říci, každá rada dobrá. Pokud není strom zbaven kůry úplně kolem dokola, vždy je značná šance - kmen stromu ovšem už nikdy nebude "krásný" a vždy bude nutno pamatovat na to, že se musí více ošetřovat (úplně vše se nezacelí a suchý, nezavalený... celý příspěvek > |  |
|  | Hloubka kořenů - Habr převislý - betula pendula, 15.5.2019 Jak ten habr vypadá? je to skutečně habr (Carpinus betulus PENDULA)
nebo je na štítku to, co je v nadpisu vlákna - Betula pendula(bříza -ta by měla prosperovat všude) |  | Skřipce na vázání rajčat, 15.5.2019  To se mi líbí. Jednoduché a funkční. Obdobně obdivuji (již dříve někde zde na fóru zmiňované) dvojprovázky svěšené z konstrukce dolů pro uchycení rajčat. Já ovšem dávám přednost (jako mnoho jiných) kari síti a roxoru. Obojí mají tu výhodu, že a)... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.5.2019 Když byl pyl v suchu, možná využily i malo šanci chvilkových oteplení.
Jen pro zajímavost, četl jsem v jedné bakalářce (to není žeńa, to je práce) o pokusu, za jak dlouho se rajče vyrovná se stresem. Pamatuji si jen to podstatné, kontrolní vzorek... celý příspěvek > |  | Bílý povlak na zemině, 13.5.2019 Jak moc je to nebezpečné, nevím. Ale suříková barva bývala základní nátěr na bázi olověných solí a zinku a za olovo bych nedal ruku do ohně, co udělá.
Já bych asi sesbíral a zlikvidoval co se dá a pokud je ěco vystaveno povětrnosti a splachovalo... celý příspěvek > |  | Bílý povlak na zemině, 13.5.2019 sanytrníci chodili hlavně po starých chlévech a většinou poblíž koryt na zdi nalézali "nejbohatší" ložiska sanytru, myslím |  |
 |
|