Příspěvky uživatele - pavelmicek

Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?, 25.7.2018
Už se moc tabulkovými hodnotami co má jak dlouho kvasit neřídím. Dvě stejné bečky "skoro" stejných třešní (jen o pár dní později sbíraných) kvasily rapidně rozdílně. Zatímco první bečka dokvasila po 2,5 týdnech, druhá uvolňovala přes kvasnou... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 13.7.2018
Děkuji za tipy. Pověst Obřanské znám, jen jsem myslel že berou větší objemy, takže jsem musel jinam. Nakonec jsem byl v Moravských Knínicích v Pálenici za dědinou. Dvoukotlová měděná. Na 2D talířový deflegmátor, který jaksi funguje na začátku... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 13.7.2018
U mě včera vypáleno. 160l kvasu s peckama, ve třech bečkách. V pálenici odpeckovali, zůstalo 140l. Kvasy při založení 14-15brix. Po pěti týdnech pod kvasnou zátkou prokvasily na zbytkový 5,5-6 brix. Vinoměrem 6-7% alkoholu. PH... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 9.7.2018
Vlákno na Deslíkovi opravdu všem doporučuji. Velmi vyčerpávající zdroj praktických zkušeností. Pro mě velká inspirace. A to nejenom třešně, ale celková problematika zákládání kvasu + destilace. Jediná a stále omílaná sporná věc, jak je to s... celý příspěvek >
Kvas z čerešní = ako na to, 9.7.2018
Můžu se zeptat, co myslíte "výtěžnost mívám opravdu malou" Kolik?
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 9.7.2018 Obsahuje fotku
Docela mě zaráží nízka cukernatost meruňek, kterou tady většinou udáváte. Založil jsem letos kvas z přezrálých padaných meruňek. Hmota rozmačkaných a zamíchaných meruněk byla dost hustá. Bez pecek bylo v sudu asi 130l kvasu. Ten jsem naředil 2l... celý příspěvek >
Jak vyrobit domácí víno v malém, 6.7.2018
Mé první červené víno mě teprve čeká. Ale mám zkušenosti se zakládáním klasických kvasů pro pálenky. A za 1. nejde mi do hlavy jedna věc. Fáze macerace: jak je možné, že když do rozdrcených hroznů po přidání výživy a kvasinek nedojde k bouřlivému... celý příspěvek >
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 6.7.2018
Poprvé chci pálit v oficiální pálenici v okolí Brna. Mám zkušenosti s domatínem a tím pádem i určité kvalitativní nároky. Jsem z této varianty, odevzdat svou práci a nechat ji dodělat někým jiným trochu nervózní, ale nemám na vybranou. Pomalu mi... celý příspěvek >
Trativod ke kořenům stromků, 2.5.2018
Díky za názor. Je otázka zda strom odrovnal vysoký podíl dusíku, který ze septiku půjde nebo to byla ta vlhkost.  U ČOV je teoreticky předpoklad 95% vyčištění a ten malý podíl organických látek je vhodný k zálivce. Druhý rozdíl by mohl být v... celý příspěvek >
Trativod ke kořenům stromků, 30.4.2018 Obsahuje fotku
Dobrý den, na svahovité zahradě 7° mám loni vysázeny meruňky (Bergeron) a švestky (Katinka, Toptaste, Lipnická, Durancie) na podnožích Myrobalán a Zelená ryngle. V tomto svahu potřebuji realizovat trativod z malé domácí ČOV a ze střechy 250m2.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika