|
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 8.9.2017 Jak napsala paní Lída, tak stejné je to u nás. Ale něco ve mě mi říká, že příští rok to vyjde a bude to paráda.
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 7.9.2017 Mě to připadá tak, že Rubín je nejchutnější právě utržený ze stromu (při co možná nejpozdější sklizni) a tuto nejlepší chuť si udrží jen pár dnů po sklizni. Skladováním se chuť zhoršuje a po Vánocích je jen průměrná. Předpokládám, že stejné to bude i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Množení fuchsií, 5.9.2017 Ještě jsem zapomněl uvést, že přezimování fuchsií potmě bez listů, má jednu obrovskou výhodu oproti přezimování s listy ve světlé chladné místnosti. Budete totiž mít jistotu, že s vašimi rostlinami nepřezimoval ani jeden živočišný škůdce a budete mít... celý příspěvek > |
 |
Množení fuchsií, 4.9.2017 Protože nemám pro přezimování fuchsií světlé chladné prostory s teplotou +5 stupňů Celsia, jak se doporučuje, osvědčilo se mi přezimování bez listů ve tmě, ve sklepě na brambory. Poslední teplé a slunečné dny koncem září využiji k zakrácení letošních... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 1.9.2017 Tak to je pro mne cenná rada, ukládat rajčata stopkou dolů a díky za ni. Pro účel fotografování jsem schválně pootáčel rajčata v řadách tak, aby je bylo možné vidět ze všech stran - chtěl jsem tak ukázat jejich pěkný kulatý tvar. Ještě dodávám, že ta... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 1.9.2017  Dozrávání dalších pater a sklizeň pokračuje, na uložených plodech po pár dnech mizí rozdíl ve vybarvení plodů z venkovních podmínek a z polostínu pod průhlednou střechou, chuťově mezi nimi není žádný rozdíl. Z měknoucích plodů odebírám semínka pro... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 20.8.2017  Registrovanýuživatel : No jo, ale když na té lavici rajčata pěkně seděly v mezerách mezi latěmi a nemohly se rozkutálet. Pořídil jsem nové foto, navíc s řezem vejpůl. Jestli stále nebudete vidět rozdíl ve vybarvení plodů a dužiny, bude to... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2017, 18.8.2017  Potomkům rajčat Kumato svědčí velmi vyrovnané podmínky, a proto se snažím o jejich pěstování v nádobách v polostínu pod průhlednou střechou V tomto roce jsou plody této odrůdy opět nádherné a kvalitní. |
 |
Rajčata 2017, 18.8.2017  Tohle jsou pro mne "nejrajčatovatější rajčata" |
 |
Bio semena Brno, 14.8.2017 Nic ve zlém, ale co si slibujete od tkzv. bio semen? Budete je snad jíst? |
 |
|
 |
Sklizeň 2017, 10.8.2017  Moje selekce potomků kupovaných rajčat Kumato v osmé generaci se teprve začíná vybarvovat. Vždycky se těším na tuto každoroční fantastickou podívanou. Zajímavé je, že rostliny letos přežily krupobití 7.července - jak je možné vidět na poraněných... celý příspěvek > |
 |
Melouny a melounky 2016, 5.8.2017  Letos pěstuji meloun skalní . Venku všechno rozbily kroupy 7. července, ale jeden šlahoun se předtím proplazil pod polykarbonátovou střechu a docela se mu v té pekelné výhni daří. |
 |
Letní jablka dozrávají, 3.8.2017 Pěkný přehled odrůd p. Petra Kumšty jsem našel na webu ...pod odkazy
"Odrůdy povolené" a "Perspektivní novošlechtění jabloní."
|
 |
Fuksie, 2.8.2017  Přihnojujete Kristalonem? |
 |
Sklizeň 2017, 31.7.2017 Opravdový rajčatový ráj |
 |