Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Očkování ořešáku, 31.10.2018
Máte pravdu, říkal to. Přesto - použiju-li selský rozum - mi není jasné, proč by stromek, když vyrazí další kořínky z roubu, by měl přestat růst.
Já bych se v tomto případě k takovému názoru nepřiklonil. Ne, že bych měl něco proti Bc. Vaňkovi, ale není jasné, jestli to skutečně řekl.  Pouze v jednom příspěvku zaznělo, že:....nedávno mě někdo upozornil, že sám p.Vaněk na jednom videu na... celý příspěvek >
Obrývání, hnojení na podzim, 31.10.2018
Ano, doplnit dusík po sklizni je vhodné, ale spíš aplikací na list. Hnojit průmyslovým dusíkatým hnojivem při obrývání stromů, což se dělá obvykle hodně pozdě, mi přijde neekonomické i neekologické.
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 31.10.2018
Po zkušenostech z let minulých už nezavařuju, nekonzervuju, nemrazím. A nikomu to nechybí. Já bych se bez toho taky obešel, ale co pak s těmi jablky? Mimoto kastl s 12 litrovkami moštu je oblíbeným vánočním dárkem pro příbuzné, kteří lahve i s... celý příspěvek >
Obrývání, hnojení na podzim, 31.10.2018
Vhodné to asi je, ale komu se to chce dělat? Mělo by se hnojit statkovými hnojivy a z průmyslových vynechat dusíkatá (včetně kombinovaných)
Turbo kvasnice, 31.10.2018
Když snesou jen 8% obj., tak při něm uhynou a zbytek cukru nepřemění... To je právě mýtus, který odporuje veškeré empirii při výrobě domácích vín.
Pro mě je zásadní, že stromy, se podsazovat nemají.  Nevím, jestli někdo vysadil 20 ořešáků na jedno místo, z toho 10 podsadil, přeměřil jak rostou a pak ty podsazené vykopal a kouknul se, jestli zpravokořenily. Já tedy ne a troufám si říci, že... celý příspěvek >
Neúspěch s výsadbou Marsu, 28.10.2018
Narozdíl od jabloní, kde ten roub je nad zemí, tak ořešák ho má mít pod zemí. To jste někde četl?
Vhodne odrody jabĺk na pálenku, 28.10.2018
Přesně tak, výběr bujných podnoží je slabý. Z odrůd Parména, Boskoop, Krasokvět. Pro polokmeny raději zabrousit k p. Peškovi do Bojkovic, pro Landsberskou a Blenheimskou renetu, jaderničku, Smiřické.
Odrůda Admiral, 28.10.2018
Hořkou pihovitostí mi trpí jablka při prvních úrodách, krátce po přeroubování větších stromů nebo v letech, kdy strom odpočívá a má jen menší množství velkých plodů. Dospělý strom v plné plodnosti trpí naprosto minimálně, při nadúrodě nikdy. 1-2... celý příspěvek >
Nové odrody jabloni, 28.10.2018
No-UV lihový fix a většina názvů mi po měsíci na plastové kartičce na slunci totálně vybledla To bude asi tím plastem, mně lihová fixa drží 10 let i více. Na rozdíl od běžných Pemanentů, popisovačů CDček, nevypratelných barev na prádlo,... celý příspěvek >
Jednodruhový destilát jsem zkoušel jen ze tří odrůd - Grávštýnské, Čistecké a jadernička. Rozdíly byly poměrně malé,  vůně Čisteckého byla v destilátu patrná, ale příliš jej neobohatila. Častěji jsem vyráběl jednodruhový jablečný burčák. Tam byl... celý příspěvek >
Teplota a rýchlosť kvasenia, 28.10.2018
Myšina je vada vína, ale v kvasu většinou tolik nevadí. Příčinou je bakteriální kvašení -  mléčné, ale nejen to.  Obvykle vzniká kombinací vyšší teploty, bakteriální nákazy  - nečistého ovoce, přístup vzduchu.. Nečistota nemusí být jen... celý příspěvek >
V podstatě všechny. Odrůd jsou stovky. Napište seznam odrůd, které byste mohl pořídit, jakou máte polohu, v jakých tvarech chcete palírenské jabloně pěstovat a kdy chcete zakládat kvas. Pak můžeme vybrat odrůdu vhodně zrající,  sladkou,... celý příspěvek >
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018
Nepleteš se Miloši s tou krátkou skladovatelností? Možná ano. Pravda, ani v dobách, kdy jsem měl Gascoigneho celý strom, jsem jablka neskladoval ve sklepě nýbrž jen v chladné komoře spolu s podzimními. Jak dlouho opravdu vydrží jsem vlastně... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika