|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rybíz černý, 15.6.2018 Na Otelovi mi vadila krátké střapce, chuťově dobrý. Aromatické černé rybízy mám rád, kupodivu některé odrůdy se chlubily tím, že mají málo výraznou tu černorybízovou "myšinu".
Trochu zapadly kvalitní české odrůdy Katka, Eva, Viola -... celý příspěvek > |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 14.6.2018 To co píše K. z B (Karel z Brna?) mohu jen podepsat.
Co se zeleniny týče, o tu se stará manželka, postřikovač neumí ani pustit, jedinou chemií, co používá je Ferramol na slimáky. Ne vždy se všechno podaří, ale loni rajčata bez jakékoli... celý příspěvek > |  |
|  | Rybíz černý, 14.6.2018 Mým nedostižným favoritem je tuzemský Démon. Hlavně proto, že dobou zrání předbíhá ostatní odrůdy a chuťově nijak nezaostává. Je nyní zralý, ostatní ještě zelené
Pravda, jeden z nových ukrajinských teď dozrává taky, jméno mi vypadlo. |  | Ako uchovať vrúble, 14.6.2018 Lepší přiškrcený než vylomený. Záleží jak pevně se páska utahuje a jak rychle roub sílí. |  | Stromek rybízu zničehonič uschl? Co to mohlo způsobit?, 10.6.2018 Je to velmi pravděpodobně botrytida napadající podnožovou meruzalku. |  | Jak se zbavit křídlatky?, 10.6.2018 Já jsem se křídlatky zbavil tak, že jsem rostlinu ustřihl a čerstvý pahýl natřel Roundupen 1:1. Garlon by byl asi lepší, tehdy ještě nebyl. Přijde mi to šetrnější než postřik a méně pracné než potírání listů. |  | Rzivost slivoně - Hrdza slivková, 10.6.2018 Způsobuje choroba opravdu významné škody?
Možná by bylo účinné brzy poséct trávu, aby v ní nebyly listy sasanek či jaterníků - rzivost má mezihostitele. |  | Jabloň - sežrané listy - příčina, 10.6.2018 Těžko říci. Bělásek ovocný, Bekyně zlatořitná, Píďalka podzimní, Předivka jabloňová,... |  | Uz nekde uzraly tresne?, 10.6.2018 VAN... tak zvana srdcovka...
Van je chrupka.
Je možné, že vzhledem k letošnímu mimořádně teplému jaru dozrávají i pozdní třešně v době, kdy jinak zrály Karešova, Burlat. Mohou tak uniknout vrtuli, na délku jejího vývojového cyklu... celý příspěvek > |  | Odrůda třešně, 10.6.2018 Napoleonova je zprvu dvoubarevná - z jedné strany žlutá, z druhé červená, v plné zralosti pak celočervená. Pouze šťáva je nebarvící.
Otlačování a hnědé skvrny byly jedním z důvodů, proč jsem Dönessenovu přestal pěstovat. |  |
|  | Nemoc na listech švestky domácí, 9.6.2018 254 180 Teď jde o to, co za odrůdu je ta Vaše švestka s šarkou. |  | Jak zkvalitnit půdu pod stromy, 9.6.2018 Nevím, jestli Vaše 6/4" trubka není příliš široká, zarážení je pak pracné. Já mám tříčtvrtku dole se špicí a ve výšce 40cm navařený nášlap. Navrchu je zakončení tvaru T pro lepší vytahování. Jedna díra je tak otázkou několika vteřin. Pokud chcete,... celý příspěvek > |  | Ryngle wazonova - neštovice?, 9.6.2018 Už se to tu řešilo víckrát. Plody jsou si dost podobné, malé rozdíly mohou být způsobeny konkrétním stanovištěm. Zdá se mi, že Ontario bujněji roste. |  | Meruňka odolná monilioze? Clarina, Harlayne, Lerosa, 9.6.2018 Pokud listy na větvi zvadnou a uschnout, není to ESFY, jedná se o apoplexii, úžeh či monilii, je jedno jak tomu říkáte.
Svěšení a svinutí není totéž. |  | Odrůda třešně, 9.6.2018 Letos dozrávají třešně až o 3 týdny dřív. |  |
 |
|
|
|