|
Co je to za rostlinu?, 12.5.2009 Štědřenec odvislý (Laburnum anagyroides), též "zlatý déšť. |
 |
interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 18.3.2009 Podle mě je při pěstování nejen révy, ale i jiných teplomilnějších druhů plodin rozhodující spíš mikroklima daného stanoviště než nadmořská výška. Pěstuji přes 20 let několik hlav révy v nadm. výšce 290 m, cca 30 km východně od zadavatele, ale v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jablečný burčák, 4.12.2008 Moje zkušenosti s jablečným kvasem: 1/ Max. cukernatost mého moštu je 12°, nejčastěji 10-11° podle odrůdy (předpokládám, že i jinde jste na tom obdobně) - z toho vyplývá nutnost pro výrobu vína mošt dosladit na cca 21-23°, tzn. jak... celý příspěvek > |
 |
Podnož pro hrušeň, 26.11.2008 Zkoušel jsem roubovat naše i asijské hrušně na hloh a i když zpočátku vše vypadalo slibně, rouby srostly a narůstaly, tak nejpozději do tří let odumřela kompletně celá rostlina nebo alespoň ušlechtilá část. U jeřábu si myslím, že je geneticky ještě o... celý příspěvek > |
 |
Kalifornské žížaly, 14.11.2008 Nechci poučovat, ale jako kanadské žížaly se označuje druh Dendrobaena veneta - druh rousnice, který je pro svoji vitalitu a výdrž ve vodě používán pro rybolov a je speciálně komerčně chován, tuším že na celulózovém odpadu. Jako... celý příspěvek > |
 |
Hledání určení názvů plevelů, 5.9.2008 Výšeuvedený odkaz na fakultu agrobiologie je dobrý, jen odstraňte /herba/ nebo přímo vložte http://www.jvsystem.net/app19/Glossary.aspx?lng_display=1&lng_user=1&prehled=1& |
 |
Výmladky švestek po celém sadu, 30.5.2008 Systémové účinky Roundupu na soustavu matečný strom-výmladek jsem si ověřil ve dvou případech, kdy v prvním případu jsem v červnu postříkal dva výmladky myrobalánu pod stromem švestky a na jaře následujícího roku byla švestka dokonale suchá. Ve... celý příspěvek > |
 |
chřest, 8.4.2008 Již několik let celkem úspěšně pěstuji chřest získaný výsevem semen ze zplanělých rostlin, rostoucích na železničních náspech na Jižní Moravě. Z několika takto vypěstovaných matečních rostlin jsem postupně dalším výsevem rozšiřoval... celý příspěvek > |
 |
odrudy vinné révy, 14.3.2008 Podle mých 15ti letých zkušeností s interspecifickými odrůdami (nazývané též resistentní), pěstovanými v mrazové kotlince 300 m.n.m. západně od Brna se jako nejodolnější jeví odrůda Muškát oděsský (zatím bez příznaků chorob), padlím... celý příspěvek > |
 |