![](/obrazky/bod.gif) |
Glukopur nebo Fruktóza, 25.7.2020 Při nízkém pH se řepný cukr (sacharóza - disacharid) působením kvasinek štěpí na monosacharidy glukózu a fruktózu,...
Kyselá hydrolýza sacharózy probíhá bez kvasinek |
![](/obrazky/bod.gif) |
Očkování meruněk a nektarinky, 17.7.2020 Patrně pokvete, ale taky bude neustále vyhánět myrobalánové vlky. Očkování myrobalánu v korunce znamená nikdy nekončící boj. |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Sunhaven, 12.7.2020 Veteran, že zraje koncem července? |
![](/obrazky/bod.gif) |
Nakládání a vakuování masa na uzení, 11.7.2020 K čemu je dobré to zatížení masa? |
![](/obrazky/bod.gif) |
Černí brouci na bobkovišni, 21.6.2020 Škodí nějak? |
![](/obrazky/bod.gif) |
Získaní odkopku z koruny, 17.6.2020 To nelze jednoznačně říci. Každá z podnoží - odkopek i semenáč - mají své výhody a nevýhody. Záleží jak na původu odkopku, tak na naštěpované odrůdě, resp. intenzitě jejího růstu a citlivosti k PPV. Podrobněji je to rozvedeno na novém fóru. |
![](/obrazky/bod.gif) |
Neznáte název?, 14.6.2020 Olše |
![](/obrazky/bod.gif) |
Co je to?, 7.6.2020 Ocúny? |
![](/obrazky/bod.gif) |
Filtrovani visnoveho likeru, 4.6.2020 Asi by fungovaly, ale přišel byste o část chuti i barvy likéru. Jediná možnost je slít čirý likér, zbytek přelít do vysoké sklenice (skleněného válce) a po ustátí odlít znovu. Zbytek lze zkusit přes filtrační papír. Posledním kalem pak vylepšíte... celý příspěvek > |
![](/obrazky/bod.gif) |
Biouhlie - nebezpečné látky, 30.5.2020 Tradiční dřevný (dřevní) tér (dehet) je čistý přírodní produkt.
I botulotoxin - klobásový jed je čistý přírodní produkt. To ale neznamená, když je to z přírody, že to nemůže být jedovaté nebo kancerogenní.
Ta předpona bio- u toho uhlí mě někak... celý příspěvek > |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Larva - co je to za druh? (viz foto), 26.5.2020 Podle výskytu v kompostu zřejmě nosorožík kapucínek. Ale přesně se to poznat nedá. |
![](/obrazky/bod.gif) |
Poznávačka, 23.5.2020 Pažitka |
![](/obrazky/bod.gif) |
Biouhlie - nebezpečné látky, 23.5.2020 Mýlíte se. Při nedokonalém hoření dřeva vzniká nejen CO (svítiplyn) ale i dehet. Obojí není zdraví prospěšné. Maso grilované na dřevěném uhlí nevoní čistým uhlíkem |
![](/obrazky/bod.gif) |
Biouhlie - nebezpečné látky, 15.5.2020 Obávám se, že staří Indiáni obsah aromatických uhlovodíků z dehtu v půdě neměřili. |
![](/obrazky/bod.gif) |
Co mi létá na hrušni?, 4.5.2020 Muchnice. Neškodí. |
![](/obrazky/bod.gif) |