Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Filtrovani visnoveho likeru

Filtrovani visnoveho likeru


host - xxx.xxx.236.1 (?)
4.6.2020 8:56

Asi by fungovaly, ale přišel byste o část chuti i barvy likéru. Jediná možnost je slít čirý likér, zbytek přelít do vysoké sklenice (skleněného válce) a po ustátí odlít znovu. Zbytek lze zkusit přes filtrační papír. Posledním kalem pak vylepšíte třešňový nebo višňový kvas.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Filtrovani visnoveho likeru


host - xxx.xxx.141.41 (?), 3.6.2020 16:10
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

mam asi 20 litru visnoveho likeru a resim jeho cisteni. Vetsina kalu se usazuje na dne, ale kdybych jej mel vsechen vylit, prijdu o nekolik litru. Bohuzel i pres nejjemnejsi sitko, bavlnu, atd. se mi jej nepodarilo vycistit. Jak cistite lihoviny vy? Nasel jsem filtry s aktivnim uhlim, nanofiltry, apod. Ale nevim, zda by fungovaly a hlavne jsou dost drahe.

Diky

Miro

Připojit reakci   
   

Filtrovani visnoveho likeru


host - xxx.xxx.236.1 (?), 4.6.2020 8:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi by fungovaly, ale přišel byste o část chuti i barvy likéru. Jediná možnost je slít čirý likér, zbytek přelít do vysoké sklenice (skleněného válce) a po ustátí odlít znovu. Zbytek lze zkusit přes filtrační papír. Posledním kalem pak vylepšíte třešňový nebo višňový kvas.

Připojit reakci
      

Filtrovani visnoveho likeru


host - xxx.xxx.141.41 (?), 5.6.2020 21:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak vyreseno. Sehnal jsem prirodni huste lnene platno, kal jsem na nej nalil a za den bylo vyreseno. Usazeniny na platne by bylo skoda vyhodit, tak jsem je deckam zamichal do bileho jogurtu a jak se olizovaly :-D

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020