|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Papriky - kdy začít hnojit?, 15.3.2020 Modrým Kristalonem myslím ten modrý sáček v balení běžného Kristalonu, kde je také ještě sáček bílý, který dodává také ostatní prvky (K, P, Mg).
Modrý sáček obsahuje dusičnan ammono-vápenatý. Nic jiného.
Nevím, zda neexistuje také obchodní... celý příspěvek > |  | Co je to za houbu?, 14.3.2020 Díky, opravdu to tak vypadá.
Což by znamenalo, že přežívá v drobných kouscích dřeva jak moji sterilizaci, tak propaření substrátu u výrobce. Což mi dává smysl, protože dřevo je mizerný vodič tepla. Případně v papíru, ze kterého jsou vyrobeny... celý příspěvek > |  |
|  | Co je to za houbu?, 13.3.2020  Na obrázku jsou mé papriky, ale nejsou osamělé. Mají společnost. Nezdá se, že by jim nějak vážně škodila, ale ta houba tam prostě nepatří.
Nevíte někdo náhodou, oč se jedná? Nebo ještě lépe, co s tím? Ta houba se objevila jen u několika mých... celý příspěvek > |  | Papriky - kdy začít hnojit?, 13.3.2020 Většina substrátů, včetně výsevních, obsahuje základní dávku živin a domácí kompost určitě také. Záleží také na tom, jak rychle chcete, aby rostly a na množství světla, které dostávají. Pokud jsou na jižním/jz/jv okně, začal bych hnojit tak 3 - 4... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.3.2020  9.3.20 Konečný stav klíčení 53,5 z 59. Ta půlka je za Tomato Berry, které sice vyklíčilo, ale nemůže se rozhodnout, jestli se mu tady na světě líbí nebo ne. Ověřuji úspěch metody 55 dalšími vysetými semínky. Byly vysety na MDŽ, třeba to Matka Příroda... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 8.3.2020 Evi, klobouk dolů. Shodou okolností jsem se Tě zrovna chystal zeptat, jestli Ti už nezrajou. A jestli si dobře pamatuju, je to i dřív než loni. Stále se zlepšuješ.
Ach jo, otužování. Dneska jsem to zkusil s paprikami - tou z loňska a velkou,... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 7.3.2020 Přesně tak. Tohle je běžný postup, který v naprosté většině funguje. Jenže já měl tu smůlu, že jsem musel válčit s infekcí. Nejspíš nebyla způsobena substráty, ale já se teď natolik bojím opakování, že nelituju jakékoliv námahy vynaložené na... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 7.3.2020 Hlína je většinou ze záhonu, kde dřív byl kompost, tekže je trochu lehčí a pak těžší z krtinců. Mokrá podle počasí. Tak holt naberu jen půl kýble, abych to unes (ale kýblů vezmu 5). A mokro pomáhá sterilizaci. Zrovna mi došla, tak musím zítra... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 7.3.2020 Letos poprvé jsem upustil od substrátů pro růst úplně. Moje listopadové tyčkové výsevy za okny mají každý 12l nádobu (kromě keříkové Vilmy, ta má 7,5l), ovšem dosypávám je postupně. Používám sterilizovanou půdu ze zahrady (zavařovací hrnec, 3,5... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 4.3.2020 Podle obrázku soudím, že se nijak dramaticky nevytahují. Pokud mají dostatek půdy - tak kolem půl litru (prodejci je pěstují ale klidně i v polovině toho množství), tedy pokud jsou kelímky dostatečně velké, mohly by v nich vydržet až do výsadby.... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky 2020, 2.3.2020 Amy jsem zasel taky. Sice jen 5 semínek, ale dávají si hooodně na čas. Superamy, seté zároveň, už jsou dávno přepikýrované. Semínka Amy jsou od Sema, baleno 7/2017. Takže tady je vysvětlení. Nedával jsem při nákupu pozor. Ale Superamy na tom není o... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 2.3.2020 Díky. Ten lignohumát určitě zkusím, slyšel jsem na něj chválu z více stran.
Ale zase další otázka: není v tom klíčení vidět, jak raná určitá odrůda je? Mně se to tak v principu jevilo. Ne, že by nebyly výjimky, ale obecně mi klíčily velmi rané... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 2.3.2020 Já to měl přesně naopak: moje Jabliny vzaté na podzim měly téměř bez výjimky problémy. Kdežto u koupených - kontroloval jsem data sklizně - se helmiček vyskytlo podstatně méně. Ale možná máte pravdu, že je to tím, jak se se semínky zachází: ta moje... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 29.2.2020 Jsou výstavní.
Vidím, že je pěstujete ve dvojicích. Vím, že je to tradiční způsob, ale někde radili je vysazovat jednotlivě. Osobně jsem měl narychlo koupené sazenice po dvou v roce 18 a přestože to byl hodně teplý rok, nějak se nepochlapily.... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.2.2020 29.2.20 Celkový počet úspěšně vyklíčených se ustálil na 52. Zasypané Gramoflorem a pod přisvětlením si vedou velmi dobře, nevytahují se a pilně pracují na pravých lístcích. Počkám ještě tak týden a pak je přepikýruju.
Mých devět velikánů už... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|