Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 28.6.2020
Zatím jsem nevybral nic. Rus nejsem, můj nos mi nevadí, stejně jako jiné části těla. Hledám ten nejjednodušší způsob, který je bezpečný i pro sousedy. Při sušení, tedy pokud nebude v uzavřeném prostoru, uniknou spóry do vzduchu. Stejně tak mohou i... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.6.2020
Ouha, to bych opravdu nečekal. Je to určitě plíseň bramborová? Touhle dobou se může vyskytnout spíš alternariová skvrnitost rajčat. Obě vypadají dost podobně. Koukal jsem na Orvego a tam není zmínka o použití proti alternariu. Je určeno proti plísni... celý příspěvek >
Rajčata - co jim je?, 27.6.2020
Jen bych rád připomněl, že postřiky Wuxalem, Kalkosanem či třeba 1% roztokem ledku vápenatého na list je nutné používat preventivně. Jednou poškozené plody už nevyléčí nic. Po postřiku, pokud je dostatečný, se správně vyvíjejí až následné plody.... celý příspěvek >
Plíseň na listech cukety, 24.6.2020
Pokud máte na mysli to bílé vlevo dole na obrázku, tak to sice plíseň je, ale nejspíš nemá s cuketou nic společného, protože vyrůstá ze substrátu. Odstraňte postižený substrát i trochu okolo a je po starostech. Mohlo to být způsobeno déledobým... celý příspěvek >
Nedostatek vápna, rajčata, papriky ve skleníku, 24.6.2020
Především se ale pokuste snížit teplotu ve skleníku, případně zlepšit proudění vzduchu. Při vysokých teplotách se snižuje schopnost rostlin vápník vstřebávat. V půdě je možná dostatek, ale není využit. Postřiky na list samozřejmě neuškodí. Ale už... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.6.2020 Obsahuje fotku
No a tady je zmíněná Nelinka v plné kráse. Stále ještě nebylo potřeba sklízet, tak ji nechávám řádně dozrát. Nadmořská výška 570 mnm. Jinak ale se mi už červenají plody i na dvou dalších rostlinách: Nelinka řízek a Tomato Berry řízek, obě... celý příspěvek >
Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 21.6.2020
Díky moc za podrobné vysvětlení. Vůbec neuvažuji o použití jakkoliv ošetřených zbytků rajčat napadených plísní bramborovou na zahradě. Při prvním způsobu nemusí být teplota dostatečně homogenní, takže některé části by si mohly uchovat oospóry. V... celý příspěvek >
Zasychani vrcholových listů rajčat, 21.6.2020
Podle toho, že se usychání a žloutnutí objevují důsledně na koncích a okrajích listů, tedy na snímcích to alespoň tak vypadá, řekl bych, že je to něco fyziologického. Škůdci ani nákazy, ať už houbové nebo bakteriální, nebývají tak důsledné. Jaké máte... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 18.6.2020
18.6.20 Stejně jako loni (ale to byla má rajčata v mnohem horším stavu) dozrálo první rajče na zahradě na můj svátek. Tentokrát jsem ho ale nemusel hned sníst na oslavu, protože jich mám dost velmi zralých dole na balkóně. Paradoxně ale uzrálo na... celý příspěvek >
Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 18.6.2020
Jak dlouho pak zůstane tohle "jaderné úložiště" aktivní? Jak dlouho vydrží spóry plísně životaschopné? Pomohlo by do té sanitární nádoby přidat třeba nehašené vápno (CaO), či jinou látku, která by spóry zneškodnila, ale zároveň neničí půdu a... celý příspěvek >
Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 16.6.2020
Při čtení vlákna o bramborové plísni rajčat přišla řeč i na likvidaci napadeného porostu. Ale nějaký konkrétnější návrh na bezpečnou likvidaci - tedy tak, aby se choroba dál nešířila - tam nepadl. Když jsem naposledy likvidoval plísní napadená... celý příspěvek >
Rajče - septoriová skvrnitost?, 14.6.2020
Mirku, letos bylo období, psal jsem o něm, kdy jsem nepoužíval substráty vůbec. Smíchal jsem hlínu ze zahrady, písek a perlit a bylo. Jenže pak se ukázalo, že je to pořád trochu moc těžké, takže jsem do téhle směsi začal přidávat i výsevní Gramoflor... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.6.2020
14.6.20 Spousta práce hlavně na zahradě, málo času na psaní. Předpokládám, že totéž postihuje i ostatní. Navíc se zdá, že všechno postupuje normálně, takže toho není moc o čem psát. Nelinky na zahradě zatím stále zelené, moje doufání bylo marné. I... celý příspěvek >
Rajče - septoriová skvrnitost?, 13.6.2020
S Agro substráty, ať už výsevními či pěstebními, nemám dobré zkušenosti. Špatně drží vodu a vždycky jsem měl pocit, že rostlinám něco chybí, a to i když jsem je míchal se zeminou ze zahrady. A ačkoliv výrobce ujišťuje, že mají základní dávku živin,... celý příspěvek >
Rajčata pro rok 2020, 10.6.2020
Mirku, to jsem zase já. Lidové přísloví praví, že není moudré dávat všechny vejce do jednoho košíku. Postupná výsadba dává víc smyslu: i když jsou ztráty, lze je oželet a nahradit. A i ochrana "průzkumné jednotky" je snazší než veškeré výsadby. A... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika