|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 31.8.2020 31.8.20 Tak je to tady. Tedy ne konec vlády jedné strany, ale masivní nápor plísně bramborové. A žádná záměna. Alternaria tohohle není schopná. 29.8. jsem objevil skvrny na stoncích svých „nepodarků“ a dnes už nebylo co zachraňovat. Blitzkrieg, který... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 31.8.2020 Jako vždy, díky Evi.
Takže otázka na tělo: Tvoje nejoblíbenější biftekové rajče? Omlouvám se za svou nezkušenost, nakonec jsem v branži teprve třetím rokem. A taky jsem možná trochu konzerva. Ale otvírám se! Ty modrý od Tebe jsou osmičkový. Víc... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro rok 2020, 30.8.2020 Evi, pořád nemůžu přijít na to, jak a na co tyhle bifteky použít. Zkusil jsem 2 rostliny 100 pudov, ale ničím mne nezaujaly. Jasně, hodně ovlivní kvantitu úrody směrem nahoru, ale kromě naložené směsi na lečo či omáčku, nevím co s nimi. A i tam je... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.8.2020 24.8.20 Dnešní kontrola stavu pacienta (Garden Berry) po opakovaných deštích dopadla nad má očekávání dobře. Plíseň se stále drží pod Cu drátky, oba stonky nad jsou čisté, stejně tak jako vijany. Plody na nich zatím nejeví žádné známky napadení a ty,... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 24.8.2020 Díky, Vladimíre.
Zkoušel's to a nefungovalo to. To mi stačí, i když ten pokus už teď nepřeruším a o výsledcích budu informovat.
Jen mne mrzí, že si myslíš, že to dělám proto, abych se zviditelnil, případně dokonce zbohatl. Já jen rád sdílím... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 24.8.2020 Stanislawe, to, čím trpím já, není ani tak amatérské nadšení, ale snaha něco udělat, když se známky plísně objeví a já nechci stříkat. Mnozí tady to nestříkání považují za pošetilost, ale to mi nevadí.
Ano, je to nelogické v dnešním světě... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 23.8.2020 Díky. Nemáte náhodou nějaký kontakt nebo odkaz na ten článek, případně jeho název? Dohledal bych si to.
Vařím z vody, takže jakákoliv informace by mi moc pomohla. Ale jsem k tomu také skeptický. Nejsem přesvědčen, že jsem objevil... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 23.8.2020 Ano, to je přesně to, co se snažím zjistit: zda to bude na tu plíseň stačit. O zastavení plísně asi nemůže být řeč, doufám jen v její zpomalení, tedy jejího šíření v rostlině, tedy v záchranu větší úrody. Jde o to, že každý den je dobrý. Ale aplikace... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 23.8.2020 A proč nechceš odpovědět na mou otázku? Pomohl bys mi tím třeba najít logický lápsus.
Tohle zní jakože Ti docházejí faktické argumenty. Ty toho víš mnohem víc než kdokoliv jiný, ale zdá se mi, že máš všechno pro sebe tak nějak uzavřený: přes... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 22.8.2020 Vladimíre, pokud jsi četl můj příspěvek pozorně, víš, že k tomu mám velmi skeptický přístup, ale letos to mohu vyzkoušet, tak proč to neudělat. Bohužel nemám laboratoř, takže mi zbývá jen empirie.
Proč by to měl být teoreticky nesmysl? Tedy ten... celý příspěvek > |  |
|  | Odolné odrůdy rajčat, 22.8.2020 Protože to je F1. Což znamená, že daná odolnost je zaručena jen v první generaci. Je geneticky upravena tak, že je přidán gen, který dokáže způsobit, že se plísní napadená místa zapouzdří a to nedovolí plísni nakazit celý zbytek rostliny včetně... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 22.8.2020 Teď si nejsem tak docela jist, zda to myslíte vážně: odírat stonek?
Mnozí tvrdí, že to nefunguje. Propíchnutí stonku má (hypoteticky) dostat měď do oběhu rostliny, což umravní plíseň a neumožní jí to nakazit plody. Ano, napadlo mne také, že... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 18.8.2020 Díky Evi,
už mi to došlo, když mi první "modrá" dozrála. Nejsou špatná, ale mají děsivě tlustou šlupku. A totéž platí i o Kumatu. Ostatní je mají slabší než v roce 18, asi jako loni.
Ten drátek jsem vyzkoušel na 6 rostlinách, včetně té... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 18.8.2020 18.8.20 Po delší odmlce způsobené pobytem na chalupě, hlásím, že plíseň sice nezmizela a postupuje, ale tempem přijatelným, zaručeně hlavně vlivem počasí. Začalo „velké zrání“, sklízím kila denně a plody jsou zdravé (do dneška celkem přes 20 kilo).... celý příspěvek > |  | Hniloba u stopky rajčete, 4.8.2020 Mohu se mýlit, ale tohle vypadá jako typické alternariové poškození plodu. Odpovídá to i časově. Máte rostliny úplně zdravé? Pěstujete je na stejném stanovišti jako v minulosti? Alternariová skvrnitost rajčete totiž dokáže přežít v půdě.
Milan... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|