Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nemocný meloun, 30.6.2017
Melouny nesnášejí ledovou vodu, zvláště když je teplo. Nechte ji odstát v sudu aspoň 12 hodin.
Podnože, 30.6.2017
Pokud si nepořídíte nějakou knihu, která vše podrobně popisuje, najděte si zde na fóru vlákna: klíčová slova - roubování, štěpování, očkování, podnože, stratifikace (+vrúblovanie, štepenie, podpník...). To abychom se příliš neopakovali. Samozřejmě,... celý příspěvek >
Marhula na susenie a zavaranie, 29.6.2017 Obsahuje fotku
Děkuji za odpověď. Pro zajímavost přikládám vizuální změny po 4 hod. V sobotu tu bude Sahara. Zkusím to celý den.
Marhula na susenie a zavaranie, 29.6.2017
U nás (BG) je ještě teď večer čtyřicítka, ve stínu 2m nad zemí. V sobotu bude 43. Tak to zkouším. Všechno mi dozrálo najednou, tak se pokouším aspoň něco využít. Ani vosy ani mravenci si na to rozpálené ovoce netroufnou. Mimochodem, nevíte kolik... celý příspěvek >
Marhula na susenie a zavaranie, 29.6.2017 Obsahuje fotku
Máte někdo zkušenost se sušením meruněk na slunci, když je ve stínu nad 40 st.?
Maďarská, 28.6.2017 Obsahuje fotku
Mladou Maďarskou mám v BG plně vybarvenou, ale dnes ještě tuhou. Zítra však bude +40st.  a v sobotu snad až +44st. To mi dozrají nejen všechny meruňky, ale i rajčata a nestihnu to všechno využít. Moc tepla naráz taky není dobré. Raději bych... celý příspěvek >
Zloutne mi cesnek, 25.6.2017 Obsahuje fotku
Že musí ven, když zežloutne, je jasné. U Vás se mohlo podařit ho pěstovat i o něco déle. V chladnějších oblastech ČR se někdy sklízí až v srpnu. Když zežloutne pátý list, už nemá smysl sklizeň oddalovat. Už nenaroste. Včera jsem ho taky sklidil, ale... celý příspěvek >
Hrušen neprospíva - poraďte, 24.6.2017
Napište, jakou má podnož a zeminu. Opravdu vypadá bídně. Pokud je na duli (kdouloni), může to způsobovat alkalická půda. Pokud je to semenáč, někdy mu trvá dlouho než se pořádně chytí. Asi bych ji více zalíval s malým přídavkem hnojiva Kristalonu na... celý příspěvek >
Plody cukiny, 23.6.2017 Obsahuje fotku
Pro Vladimíra: já mám z bulharských standardních odrůd určité zkušenosti jen s odrůdou Naslada a Rila. Rila je dost ranná, tak jsem si ji letos vysadil. Na trhu jsou rajčat desítky odrůd. Viz také odkaz. Zahrádkáři však pěstují své osvědčené... celý příspěvek >
Leala, 22.6.2017
Já mám samosprašnou Lealu jen na Vysočině na poměrně rizikovém místě. Přesto často plodí. Strom roste docela bujně, i když je umístěn v písečném svahu. Meruňkové podnoži (MVA-2) to vyhovuje. Viděl jsem ji o víkendu a nebyly na ní stopy žádné nemoci... celý příspěvek >
Zapuštění a položení sazenic paprik, 21.6.2017 Obsahuje fotku
Já teda ještě plody nemám. Sem tam plůdek nebo květ. Ale rostliny už mají kolem 50 cm a jsou dost hluboko zapuštěné. Myslím, že opora nebude v tomto případě nutná. V loňském roce si na rozlamování nebo padání nevzpomínám. 
Velbora (dotaz), 21.6.2017
V mém případě zůstalo letos z veselských něco jen na Vesně (sotva 10 kg) a to do výšky asi 2 m. Plody v horní části stromu omrzly a opadaly. Dříve jsem si myslel, že jsou odolnější Veharda nebo Vesprima, které kvetou později. Dá se spíše mluvit o... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk, 21.6.2017 Obsahuje fotku
Kdysi mi kolega před mou cestou do Japonska vykládal, že se mu zdály po dvou týdnech některé ženské docela hezké. A po měsíčním pobytu skoro všechny. Teď se mi zdají moje strupovité meruňky docela chutné a pihovitost mi připadá moderní. Taky je to... celý příspěvek >
Meloun a tykev pěstování vedle sebe, 9.6.2017
Mám dojem, že si děláte zbytečné starosti. Pokud je pěstujete pro plody, nic nepoznáte ani když se náhodou zkříží (hybridem by bylo jenom semínko a rostlina z něho vzešlá). Stejně by potřebovaly kvést najednou. Nemyslím, že je pěstujete pro uznané... celý příspěvek >
Zloutne mi cesnek, 9.6.2017 Obsahuje fotku
Bunny, mám dojem, že ten váš česnek není nemocný. Já mám sem tam nějaký žlutý list taky a průběžně sklízím ty, které se mi nezdají. A cibule jsou zdá se dobré (viz foto z probírky 23.5.). Ten můj naopak nesnáší silný déšť.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika