Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Začátečník - rajčata, 1.2.2018 Obsahuje fotku
Živiny snad na vyklíčení nejsou tolik potřeba. Já jsem použil tradičně perlit, ve kterém mívám nejlepší výsledky. A tam živiny určitě nejsou. Namočená semínka jsem položil na povrch vlhkého perlitu a zakryl tenkým papírovým ubrouskem, přes který jsem... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 23.1.2018
Hodně měkká voda je nejen ze sněhu, ale teče i z klimatizace, vysoušeče vzduchu apod. Topení klimatizačním přístrojem je sice v ČR málo obvyklé, ale mně to tak vyhovuje. Dneska jsem zase bezúčelně vylil 20 litrů. Sněhová voda v obci bývá mnohem... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 21.1.2018
Trochu jsme skutečně odbočili. Já obvykle používám nože k roubování určené. Na velmi tenké rouby a slabá očka i žiletku. Kdysi jsem dostal k Vánocům i očkovák pro leváky. Chvilku mi trvalo než jsem přišel na to, co je špatně. Nevyhodil jsem ho a... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 16.1.2018
Já jsem udělal srovnání při pěstování v různé intenzitě přírodního světla. Stejná semínka rajčat Start S F1 namočená před Vánocemi a vložená do substrátu: v Třebíči na jižní okno (49. stupeň s.š., 480 m. n. m.); nejkratší den... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 7.1.2018
Já mám u broskvoní vyzkoušenou kopulaci, sedélkování a plátkování a něco mezi těmito základními způsoby. Anglickou kopulaci sice umím, ale používám ji jen velmi málo (občas na angrešt). Myslím, že to není úplně fuk. U každé dřeviny nebo i odrůdy se... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 7.1.2018
Jedním z důvodů pro roubování na místo snadnějšího očkování jsou přerostlé podnože. Roubování v kyblíku, má zase výhodu v tom, že se dá provádět i za velmi nepříznivého počasí a ve výšce očí aniž by se krátkozraký štěpař plazil po zemi. Určitou... celý příspěvek >
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 7.1.2018 Obsahuje fotku
Asi už taky přejdu na ta kupovaná. Z rajčat trhaných koncem října za zelena už mi zbylo jen na dně košíku. Mnohá z nich už sesychají.
Už vám leze podzimní česnek?, 7.1.2018 Obsahuje fotku
Dnes jsem při pletí jahod vytrhl několik zapomenutých česneků, které nikdo nesázel.
Rozkvétání 2017 M+B, 5.1.2018 Obsahuje fotku
Tentokrát je to v předvečer K+M+B. Pokud bude zima jenom v Americe, tak v dubnu bude sklizeň.
Očkování / roubování broskvoní, 5.1.2018 Obsahuje fotku
Tak dlouho jsem chodil kolem podnože až jsem to nevydržel a přirouboval jsem do ní dnes plátkováním jeden tenký roub. Pokud budete něco podobného v březnu zkoušet, nezapomeňte na potřebný přesah řezu roubu nad horní řez podnože, pupeny podnože a... celý příspěvek >
Rajčata 2018, 5.1.2018
Ten rajčatový strom není jen sranda. Už jsem viděl dokonce i nabízet semínka. Říkal jsem si, že by mi klidně stačilo i o něco méně plodů, dejme tomu jen 13000. Ale pokud bych to zkazil, docela by mě to mrzelo.
Rez meruňky, 5.1.2018 Obsahuje fotku
Osmdesát centimetrů pro spodní větev meruňky není nízko. Asi tak za šest až osm týdnů zakraťte mírně terminál i boční výhon (ten na vnitřní pupen). Bude také potřeba odstranit spodní a nežádoucí horní výhony a pupeny, aby se vytvořily větve jen tam,... celý příspěvek >
Papriky 2018, 4.1.2018 Obsahuje fotku
V prosinci jsem nechal v perlitu vyklíčit na zkoušku pár semínek paprik a nechal jsem je po vyklíčení na okně, přikryté mikroténovým sáčkem proti vyschnutí. Bez zalévání a umělého světla přežily 12 nejkratších (bulharských) dní a vypadají k světu.... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 3.1.2018 Obsahuje fotku
Silnější podnože kolem 20 mm jsem rouboval "plátkováním". Tedy skoro jako kopulací, ale s umístěním roubu na okraj řezu podnože. Zabalení roubu je vhodné, aby roub nevyschl dříve než začne brát mízu z podnože. Rozštěp jsem u broskvoní nezkoušel. Ten... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 3.1.2018
Ve vašich klimatických podmínkách roubujte za teplého počasí čtyř až pětiočkovým roubem kopulací v březnu. Pupeny na roubu mohou (ale nemají) být silně zvětšené nebo i mírně narašené, ale bez listů. Roub zabalte po naštěpování na 3 týdny průhlednou... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika