|
Příspěvky uživatele - 38.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plíseň révová nebo padlí?, 13.8.2014 No, tak Vám musím říct, že jak Vám zavídím tu JM hlavně na jaře, tak tohle je obrácená strana mince. Osobně jsem pouze preventivně stříknul Dithane teď o víkendu bo jsem našel na 20 hlavách 1 napadený list a předpověď počasí není ideální. Na druhou... celý příspěvek > |  | Cider, 13.8.2014 Jestli tomu dobře rozumím, jde Vám prakticky o to jak vyřešit zastavení kvašení. Dělá se to více způsoby, či jejich kombinací(Pavloušek Výroba vína u malovinařů)
zasíření
stočení vína z kvasnic
podchlazení
Jaké zasíření si... celý příspěvek > |  |
|  | Nemoc revy, 8.7.2014 Asi Vám to nepomůže, ale mám úplně to samý letos. Vyskytuje se to náhodně na hlavách, ale v míře větší, než akceptovatelné. Čím to je netuším. |  | Zálistky a tažně na příští rok, 1.7.2014 Já to tedy dělám, ale mám jen 20 hlav. Zálistky na budoucím tažní vylamuji na prvních 5-6 očkách. |  | Letorosty - jak upravovat?, 26.6.2014 ad 1) poslední info co jsem zaznamenal je od p. Pavlouška, odstraňovat stíníci list už v době před květem. Ověřili to pokusy, že je to lepší.
ad 2) osobně vylamují v zoně hroznů(2-3 internodia) nad tím nechávám a sečkuji nad drátěnkou společně s... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 19.6.2014 Dobrý den,
trochu mě znepokojily Vaše fotografie. Konkrétně ty hnědé kvítky. Mám je taky a myslel jsem si, že je to suchem a všechny sazenice prolil vodou. Teď tu naznačujete, že jde o peronosporu na květech. Jakpak to rozeznám. A bude pokračovat... celý příspěvek > |  | Jak napravit řezem tuto révu, 17.6.2014 Nelze jinak, než souhlasit se vším co p. Wimpi napsal. Pokud budete mít někde jasno, tak to vymastěte, pokud budete váhat, nechte na keři. Vona to zas taková tragedie nebude. Maximálně se stane to, že požadovaný výhon nenaroste 2m, ale jen 150cm. A s... celý příspěvek > |  | Jak napravit řezem tuto révu, 17.6.2014 Myslím, že já jsem před tím psal o té horní korunce teď Vám p.Wimpi odpovídal na situaci na té fajfce.
Osobně bych i ty malé mrzáky "na fajfce" taky vymastil. Zbyde více živin pro to, co bude do budoucna zůstávat. Nechal bych tam max navíc 1... celý příspěvek > |  | Neznama/e odruda/y, 16.6.2014 Mělo by být uvedeno minimálně to co tady a ti tak jsem nedostal ani ťuk.
|  | Jak napravit řezem tuto révu, 16.6.2014 Vidím tam dost výhonů ze starého dřeva. Pokud nenesou květy a jako, že asi ne, tak pokud je nebudete chít k něčemu využít v příštím roce, tak bych jich 90% vymlátil. Nechat jen ty co kvetou popř. si nejste jistý jestli by se k něčemu příští rok... celý příspěvek > |  |
|  | Jak napravit řezem tuto révu, 13.6.2014 Z tohohle není moc co poznat. Snad jen, že roste zdravě a bujně. Je prostě hezky probuzená do růstu. Pro začátek vyhodit všechny výhony, které rostou navíc z jednoho očka. Plus tam, kde je to hodně zahuštěné. Vybrat si vedení pro přístí rok a tento... celý příspěvek > |  | Ošetření révy v době kvetení, 9.6.2014 Obecně vzato, se pokud vím, v době květu nestříká žádná plodina. Pokud je to kritické, je to na Vás. |  | Svilušky?, 4.6.2014 Aha, tak to jsem nevěděl. Jediná moje zkušenost se sviluškami je výskyt na okurkách a tam je to jasné-pavučinky. |  | Svilušky?, 4.6.2014 Svilušky neuvídíte. Poznáte je však podle jemné pavučinky na spodní straně listů. Jak pravil p.KuKy toto je perlovitost, tedy neškodná fyziologická součást révy. |  | Hibernal, 4.6.2014 Musím pochválit Hibernal, že i přes vymrzlé letorosty a to někdy i 3 z jednoho místa, tedy i s postraními očky, nasadil nové a to i s květy. I kdyby nebyly tak mohutné, jako by byly původně, potěší to. |  |
 |
|
|
|