Hibernal



Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?)
4.6.2014 7:19

Musím pochválit Hibernal, že i přes vymrzlé letorosty a to někdy i 3 z jednoho místa, tedy i s postraními očky, nasadil nové a to i s květy. I kdyby nebyly tak mohutné, jako by byly původně, potěší to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 30.5.2013 22:25

Odpovídám panu FD: V minulosti jsem se vždy snažil dělat dva preventivní postřiky proti roztočům. Těsně před rašením Sulkou a pak při narašení letorostů do délky asi 5 cm ještě olejovou emulzí. Dosud to vycházelo dobře. Případné letní problémy pak spolehlivě řešil Magus. Letos jsem se ale nějak nechal ukolébat bezproblémovostí minulých let i relativně dlouhou zimou a vynechal jsem olejový postřik. To nebylo dobře. Doma jsem nečekaný jarní nástup roztočů sice zastavil Magusem, ale na Moravě už tento zásah zopakovat nemohu, nebotˇ mi Magus došel. Jiné akaricidní sezonní přípravky nemám vyzkoušené, vyjma Omite, které mě dost zklamalo (nízká účinnost + poškození listů). Takže musím zkusit neznámé přípravky a musí se to povést na prvý pokus. Proto volím rovnou dva přípravky, každý s jinou účinnou látkou. Vidím v tom určitou pojistku spolehlivosti zásahu, nebotˇ pokud bych jeden z přípravků aplikoval ne zcela optimálně, je v záloze ještě ten druhý. S aplikací fungicidů v mixu tentokrát nepočítám. Jedná se totiž o odrůdy révy které netrpí příliš révovou plísní, pouze padlím. A to je zvládnutelné postřikem po odkvětu, což letos bude plus minus někdy v polovině června. Prostě padlí nemá momentálně v dané situaci prioritu, tou jsou roztoči a jejich momentální masivní útok. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 203.145 (?), 2.6.2013 19:29
U me na vinohrade v Ceskem raji jsou starosti a letošním rokem obdobné. Roztoči byli zase po par dobrých letech opět vidět. Take jsem to podcenili a i kdyz byl preventivně aplikovan oleoekol a pak Omíte, moc to nezabralo. Dodatečné ošetření opět Omaitem a Sunmitem navíc popalilo mlade listy. Porad je co se učit. Kdysi se tu někdo ptal kde se daji sehnat sazenice. Já je sháněl 2 roky. Dvakrát po sobě jdoucích letech jsem měl objednáno 100 hlav u Krause v Mělníku a i po prvotních potvrzených objednávky jsem se sazenic nikdy nedočkal. Letos jsem pro jistotu objednal i u pana Jedlicky z Vysočiny, a vyšlo to hned na poprvé. Roubovanci v perfektní kvalitě. Petr
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 4.6.2014 7:19

Musím pochválit Hibernal, že i přes vymrzlé letorosty a to někdy i 3 z jednoho místa, tedy i s postraními očky, nasadil nové a to i s květy. I kdyby nebyly tak mohutné, jako by byly původně, potěší to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 4.6.2014 9:08

Což o to, potěší to. Ale zmrznutím původních výhonků se vegetační vývoj keřů zpozdí nejméně o 14 dnů. Já to pozoruji na svých keřích. Ty, které neomrzly, jsou nyní ve fázi těsně před kvetením, ale ty omrznuté, které dokázaly regenerovat z náhradních plodných pupenů,  teprve začínají na nových výhoncích ukazovat zárodky květů. Takže u později dozrávajících odrůd, jako je např. i Hibernal, mohou hlavně v nevinařských oblastech nastat problémy s dosaženou cukernatostí. Vše bude záležet na průběhu léta. Já už jsem překvalifikoval pořadí svých "vinařských nepřátel" od největšího a nejnebezpečnějšího po nejmenšího takto: 1) jarní mrazíky!, 2) podzimní mrazíky, … pak dlouho nic …, 3) choroby a škůdci, 4) nedostatek času, ….

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika