|
Vinic do severnej oblasti, 15.7.2013 Brediku, mas uplne pravdu. Jmenuje se aromela. A jinak, ze seminka Marechal Foch mne uz vyrostla pekna rostlina a uz ma hrozny. Jsou stejne jako Marechal Foch, jenom s tim rozdilem, ze Marechal Foch se uz zacina slabe barvit a tato ze seminka je uz... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 2.7.2013 Kupoval jsem je od doubleavineyards.com z New yorku. Jenom Price od bunchgrapes.com z Oregonu. Ale ted uz je maji moje sestry a synovec. Zkus se s nima domluvit. Sestra Daria to tady pise.
|
 |
|
 |
Vinic do severnej oblasti, 1.7.2013 Do vyssich poloh bych doporucoval odrudu Leon Millot.Dava stejne cukru jako Marechal Foch, ale tvori mene kyselin. A je plne odolne nemocem.
A uz je to dost roku, nejaky vinar udelal vino z cistych hybridnich odrud a propasoval ho na... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 1.7.2013 Jupiter je vybornej. To jo. Ale tos jeste neochutnal NY-muscat a Price a Alwood. Az je ochutnas, pak budes vedet co jsou chutny modry odrudy. Z bezseminkovych zkus odrudu Venus. Je vynikajici. Nekdy Venus vytvori i tvrde seminko. Z jednoho seminka... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 29.6.2013 Ja to porovnavam s ostatnima odrudama co tady mam.Peronospry si tady vubec nevsimam. Jedina nemoc, ktera je skutecna metla je cerna hniloba.A zrovna ty nejchutnejsi bezsemenne odrudy jsou k ni nejcitlivejsi. A zapomel jsem uz drive napsat, ze vyborna... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 28.6.2013 Dario. Hodne zalezi na stopovych prvkach v pude. Pokud ma puda silny nedostatek medi, trpi vsema moznyma nemocema. Je o tom vyborna kniha od Rudolfa Steinera Agriculture. Mam ju i v cestine. A to co mockrat oznacuji na karlatkach za... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 17.6.2013 Ja Ti na toto nemuzu odpovedet, protoze v mojich podminkach jsou vsecky odrudy stejne odolne proti vsem nemocem. Krome Cerne Hnilobe. Jenom jeste Jupiter byl citlivejsi k Peronospore. Nektere odrudy, co, mam jsou 100 %ne odolne vsem nemocem. Zkus ju... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 17.6.2013 Odruda Noired je u me ze vsech odrud nejcitlivejsi na Cernou Hnilobu [Diugnardia Bidwellii ]. Snad jeste citlivejsi nez Neptun. Jenom kvuli teto nemoci musim strikat. Mame trady ted saunu. 32 az 36 oC a vzdusna vlhkost nad 80 %. A toto je jedina... celý příspěvek > |
 |
Starostlivosť o pôdu pod révou, 6.6.2013 Nejsu na 35. rovnobezce, ale na 36,5. rovnobezce. Aler i tak tady je letos chladnejsi pocasi nez normalne. Teploty se drzi porad jenom kolem 30. oC. |
 |
Starostlivosť o pôdu pod révou, 5.6.2013 Jenom jsem zapomel dodat. Jmenuju se Marek. A tady se vsichni oslovujeme krestnim jmenem. Americani rikaji, ze kazdy clovek ma svoje jmeno, a proto nepotrebuje byt oslovovan prijmenim. A toto se mne libi a s tim plne souhlasim. |
 |
|
 |
Starostlivosť o pôdu pod révou, 5.6.2013 Hned na zacatku upozornuju. Nevykej mne. Krajne nesnasim vykani.
Na tech 70 cm jsem prisel opicim zpusobem. Pokus - chyba. Zacinal jsem podle knihy 120 cm. Bylo to hrozne moc. Tak jsem pozvolna zuzoval, az jsem skoncil na 70. To mne pripada... celý příspěvek > |
 |
Starostlivosť o pôdu pod révou, 5.6.2013 Pozor na koprivy ve vinohradu. Reva nesnasi pritomnost kopriv. Nechce rust a krni. |
 |
Vinic do severnej oblasti, 5.6.2013 Mam Noiret, Corrot Noir a i GR - 7.Z bilych mam i NY 76. Dnes uz je to odruda se jmenem, ale ted si na to jmeno nevzpominam. Tyto odrudy jsou vyborne. Aspon tedy v mojich podminkach.NY 76 ma vynikajici chut s nadechem muskatu. |
 |
Vinic do severnej oblasti, 5.6.2013 Nevim. Musel bych to spocitat. Vis, ze ja mam tady v mojich hicovych podminkach problem pestovat moc am odrud. Am odrudy nesnasi hice. Proto tak dobre rostou v cesku a u me jsem hodne z nich musel zlikvidovat. Z jara rostly dobre, ale jak prisly... celý příspěvek > |
 |
Vinic do severnej oblasti, 4.6.2013 Jestli bydlis v teplejsi oblasti, tak si porid odrudu Traminette. Nebudes litovat. Nadherny hrozen a aspon u me, velice urodna. Je vyslechtena z Gewurztraminet. Je skorejsi a hodne vic odolna mrazum. Chutove skoro stejna jako Gewurztraminet. |
 |