|
Hrušeň roubovaná na jabloni, 13.5.2012 Hrušňové rouby se na jabloni ujmou ale další jaro je už neprobudí, odumřou. |
 |
Zaschlé větve slivoně, 8.5.2012 Chtělo by to nafotit a přidat fotku, monilia řádí dost vydatně a je to horší než šarka a hryzci dohromady. |
 |
|
 |
Třešeň bez listů i květů II, 1.5.2012 Ale nejdůležitější je zasadit stromek do kvalitní zeminy a v době sucha jako nyní pravidelně zalévat. |
 |
Moniliový úžeh, 1.5.2012 Myslím si, že při letošním suchém jaru by nemusely být houbovité choroby tolik agresivní jako jiné vlhké a propršené jara a nemusí se ani tolik stříkat. |
 |
Nejúčinnější ochrana proti monilióze a obaleči švestkovému, 1.5.2012 Díky za info, jdu na to. |
 |
Vyžrané pupeny, 1.5.2012 Taky bych to tipoval na monilii. Odstřihněte kousek větvičky a jestli bude řez a po odříznutí kůry zelenébude to nejspíš vyžrané ale jestli kůra začíná hnědnout tak to bude monilie. Vloni jsem měl úplně stejnou Gabrovskou a podezříval jsem hryzce,... celý příspěvek > |
 |
Řez švestek, 1.5.2012 Zastříhavají se konce dlouhých letorostů (70 cm a více) jako u jabloní nebo se provádí se jen průklest. Mám na mysli švestky staré 6 let a více, které jsou v plné plodnosti. |
 |
Nejúčinnější ochrana proti monilióze a obaleči švestkovému, 1.5.2012 Je ještě účinný postřik proti pilatce dva až tři dny po odkvětu? |
 |
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 16.4.2012 Má odrůda Angold nějakou spojitost s výše jmenovanými odrůdami? |
 |
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 16.4.2012 Chrudimskou jsem rouboval před třemi lety na myrobalánový špičák, zatím čekám na první úrodu za rok by něco mohlo být. Rouby jsem objednával v Holovousích. |
 |
|
 |
Tatarova hruška, 12.4.2012 Tatarovu hrušku má v sortimentu Radim Pešek v Bojkovicích. Zasílá i poštou, před dvěmi lety jsem si jednu objednal jako špičák, zatím roste velice dobře. jenom nevím jak je to s opýlením nebo zda je samosprašná. |
 |
Vzdálenost ovocných stromků, 8.4.2012 Pokud máte místo dejte to dál tak 4 x 4 m. |
 |
Vzdálenost ovocných stromků, 6.4.2012 Musíte nám říct na jaké podnoži zakoupené stromky máte. Potom můžeme odhadnout velikost stromu a určit vzdálenost při výsadbě. |
 |
Opylení, 30.3.2012 Děkuji za radu, už jsem objednal rouby Amfory v Sempře v Litoměřicích. Hned jak bude počasí budu roubovat. |
 |
Opylení, 29.3.2012 Poradí někdo z diskutujících vhodného opylovače pro Radanu? V blízkém okolí žádné hrušky nejsou. Děkuji ze info. |
 |