 |
Slivovice vs. calvados, 23.1.2009 z podstaty ovoce -hmoty vždy zůstává v kvasu i po dlouhém kvašení určitá část cukru, jeho výše závisí na druhu ovoce, pálit 3x -zbytečné, chce to lepší technologii, určitě minimálně ubývají aromatické látky, nehledě na ostatní ztráty... celý příspěvek > |
 |
Ředění slivovice, 6.1.2009 naředěním pálenky na 40% se dostanete na úroveň směsí prodávaných v obchodech a degradujete domácí pálenku..rozhodně doporučuji neředit pod 45%. U nás se za klasiku považuje okolo 51%. Pro maceraci např. bylin, ovoce aj. je třeba spíše co... celý příspěvek > |
 |
|
 |
destilační přístroj - první odpich, 1.12.2008 kotel Medienka má prý na vzestupu oddělovač úkapu, takže není nutné si lámat hlavu s jednotlivými frakcemi (tedy předek a jaádro..) má s tím někdo zkušenost.. |
 |
destilační přístroj, 10.11.2008 fakt zajímavý, jenom pro úplnost, je řeč o červené řepě, nebo o cukrovce..díky |
 |
vyvažovačka na nože, 9.4.2008 Vypadá to dobře, ale vysvětlete ještě jak lze udělat ve středovém otvoru rysku a vrub. |
 |
destilační přístroj, 17.3.2008 lutru by mělo být přes polovinu objemu kotle.. Záleží ale také na konstrukci přístroje. Řešení - dolívat vodou je možné, zejména pokud tím docílíte okolo 30% poměru alkoholu v lutru. Pozor na přílišné naředění, pak hrozí při... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 14.11.2007 Viděl jsem kotel medienka 120l - elektro u kamoše a dojmy jsou smíšené. Řemeslné zpracování nic moc - je to klempířská práce, vnější obal asi ze sudu... nicméně jak jsem se později dověděl to fungovalo a také obsluha je jednoduchá, zajímavé také... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 12.11.2007 je to jasné a došlo mi to konečně při prohlídce přístroje. Dotaz ohledně chlazení. Můžete doporučit parametry čerpadla a množství vody na uzavřený okruh pro cca 100 l kotel. Díky Aldo |
 |
destilační přístroj, 2.11.2007 Díky za objasnění vkládání U plechu. Laický dotaz. Je nutný tvar U, z hlediska velikosti kontaktní plochy a i výroby je přece plný materiál např. obdélníkového průřezu vhodnější. Aldo |
 |
Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?, 2.11.2007 Také doporučuji nejprve vyzkoušet jednoosé (taky zvané) malotraktory a poznat jak působí na tělesnou schránku, pak si třeba položíte otázku jak dlouho budete moci takovýto stroj používat - přenos síly jde totiž při nerovnostech terénu hodně do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivovice vs. calvados, 2.11.2007 Často pod vlivem okolí a snahou něco vylepšovat zkouším také s růzmými příměsemi do čisté pálenky. Klasické maceraci moc nedůvěřuji, zejména u neznámých zbarvených tekutin, často se jedná opravdu o snahu vylepšit , nebo spíše zakrýt určité... celý příspěvek > |
 |
kolikrat palit, 1.11.2007 Z dotazu není jasné proč zvyšovat počet pálení. Principiálně je to neekonomické, ďochází ke ztrátě nejen na vypáleném objemu pálenky, ale ztrácí se i senzorické vlastnosti, pokud připočteme náklady spojené s dalším ohřevem jsme někde... celý příspěvek > |
 |
destilační přístroj, 31.10.2007 Dotaz na Radka, když voda je nedostačující tak co tam dát, když uzavřu plnící otvor dostávám přetlak a tím zvyšují teplotu bodu varu. Olej je prý nutný transformátorový, má s tím někdo zkušenosti o které se podělí... Díky Aldo |
 |
nerez kotlík, 26.10.2007 Taky tomu obrácenému tvaru U z mědi nerozumím, U přece zůstane tvarem stejně, jde o to jak ho položím... |
 |
Destilační přístroj, 22.10.2007 Já to řeším tak, že vše kvasí pod pevným víkem a kysličník jde přes kvasnou zátku - minimálně 120 l. Váš nápad s folií je zajímavý - poradte ještě kde ten pružný stahovací pruh sháníte. Dík Aldo |
 |