Příspěvky uživatele - 197.113

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Molice na levanduli?, 14.1.2012
Dobrý den všem obdivovatelům a pěstitelém léčivých bylin! Mám problém, mám za oknem uskladněné sazenice lavandule z vlastního 'chovu'. Před 3 dny jsem na spodních listech jedné objevil molice. Nevíte jak se jich co nejekologičteji zbavit? Mimo to... celý příspěvek >
Konec letnění?, 14.9.2011
Už jste pro jistotu schovali všechny letněné kytky? Já o tom začínám přemýšlet. Mám na zahradě ibišek, rozmarýn, vavřín, olivovník, nějaké sazenice levandule, bydlím na zlínsku, tak nevím mám to schovat nebo jeste chvilku vydržet?
Hruška + Tůje = skvrnitost?, 10.9.2011
Ukažte mi jedinou zahradu v ČR která v okruhu 200 metrů nesousedí s žádnou thůjí nebo jalovcem, to je holý nesmysl, zeravy, jalovce a tisy toť hit každé české zahrádky, tyto hrůzy jsou všude, celý prostor je kontaminován!!
Olivovník, 31.8.2011
Samozřejmě, vždyť pustoryl s jasmínem pravým nemá nic společného až na podobnou vůni, mimochodem hodně tuctovitou :) O tom jmelí jsem četl v jednom pojednání, uvažuje se o tom, že je jmelí špatně zařazeno, ačkoli o tom, že jeho zařazení je... celý příspěvek >
Olivovník, 31.8.2011
Přesně tak, švestka to je holý nesmysl. Do Oleaceae ještě patří bělas, bezucha a jasmín, spekuluje se i o příbuznosti s jmelím.
Vavřín vznešený, 24.8.2011
Koupil jsem si pěknou sazenici malého vavřínu, chci ho před zimou přesadit, tak zvažuji do jakého substrátu. Nejspíše použiju substrát na bylinky - písčitý a bez hnojiv - což by mu mělo vyhovovat ne? Jediný problém je, že o něm píšou, že naopak od... celý příspěvek >
Stará (ne)známá jablon, 22.8.2011
V katalogu firmy siebers jsem tuto odrůdu našel pod pojmenováním Red Love Era. Zřejmě se nebude jedna o tu samou, ale bude to její velmi blízká příbuzná.
Rubín, 22.8.2011
Poraďte mi co mám dělat proti tomu, aby mi dvě třetiny úrody těchto vynikajících jablek neshnila a neopadala na zem? Mám téměř 18letý stromek, rostl pomalu a první plody nesl až témeř v 7 roce. Letos byla násada květů i plodů ohromná a hodně se... celý příspěvek >
Aromatické polokeře, 21.8.2011
vím o něm, ale je téměř nemožné ho u nás sehnat, dokonce ani na výstavě aromatických rostlin nebyl k mání... pěstujete ho jako přenosnou nebo ho necháváte venku?
Levandule druhý květ, 20.8.2011
aha. A kde (stačí 'okres') bydlíte, jak máte starý levandulový keřík a v jakém květním stadiu jste ji ostříhala (před otevřením prvních poupat - po odkvetení aspon poloviny poupat, nebo po uplném odkvetení)?
Aromatické polokeře, 20.8.2011
Levandule (Lavandula), Yzop (Hyssopus offic.), Tymián (Thymus vulg.) Rozmarýna (Rosmarinus offic.), Mateřídouška (Thymus), Šalvěj (salvia offic.) - popřípadě Dobromysl (Origanum vulg). Všechny tyto vytrvalé stálezelené (až na dobromysl) polokeře mají... celý příspěvek >
Levandule druhý květ, 20.8.2011
kdy zhruba se mají objevit druhá poupata?
Olivovník, 19.8.2011
Aha tak jsem to našel na wikipedii. Mezi příbuzné ještě patří například forsythie alias zlatice. Docela bych to i zkusil, ale nevím kdy je nejvhodnější doba na to roubování, nejspíš na jaře co?
Olivovník, 19.8.2011
To zní dobře, jak jste přišel na tu podnož šeříkovou? Náhodou nebo podle nějaké speciálního klíče, protože mne by nikdy nenapadlo míchat zrovna tyto dva.
Olivovník, 18.8.2011
to je zajímavé, máte s tím zkušenosti, jak to pracuje v praxi?
Další diskuze:  1,  2,  3  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika