|
Maliník ve skruži, 27.3.2013 uvádělo se ža by jednolivé výhony měly být od sebe vzdálené. Ale mě by vyrůstalo několik výhonů z jednoho místa. navíc by celkem malý prostor ve skruži postupně zaplnil kořenam. Hnojení je samozřejmost. |
 |
Maliník ve skruži, 27.3.2013 Dobrý den,
chtěl bych na zahradu zasadit maliník jak na okrasu tak aby na něm narostlo trochu pěkných malin na zobnutí. Mám k dispozici pár skruží s vnitřním průměrem odhadem 50-60cm které bych rád zakopal a do toho nasadil malinu aby se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zababčení mladého stromku, 8.2.2013 zdravím všechny
před 2,5 lety na podzim jsem zasadil dvě třešně (kordia a burlat) společně s dalšími 12 stromy všehodruhu. Sadil jsme na podzim, první řez jsem bohužel provedl až na jaře (začínal jsme). Jedna třešen uschla a druhá přirostala... celý příspěvek > |
 |
Výběr sekačky - Alko 520 BR vs 520 BRV premium, 24.4.2012 Dobrý den,
nekupujte ani jednu, Regulace rychlosti pojezdu je téměř k ničemu. ALKO a zrovna to byly myslím typ 520 BRV jsem držel v ruce po roce nebo dvou a bylo to celé rozviklané, saší mělo zevnitř oloupaný lak a rezivělo. V místě nastavování... celý příspěvek > |
 |
Čím sekat 3000 m2 max 1 x za měsíc?, 2.8.2011 sekáme užitkovou zahradu ale jen 900m. sekali jsme bubnovkou a trávu odváželi na vlečce od trkturku na hromadu... ve dvou lidech práce tak na 3-4 hodiny... ted mulčuju jednou za mesíc klasickou sekačku Stiga 53 S BW turbo a bez problému mulčuje... celý příspěvek > |
 |
Sekačka s pojezdem nebo bez, Stiga nebo Honda, 19.5.2011 dneska seču tak to zkusím přesně stopnout :-) me to příjde jako chvilka a už zítra se budu těšít na další posečeníčko .
výpočtově bych měl 800m přejet 2x do metru což je 1,6km co nachodím. abych sekl pul hodiny musí sekačka jet... celý příspěvek > |
 |
Sekačka s pojezdem nebo bez, Stiga nebo Honda, 19.5.2011 nikdy jsem výrazně necítíl výfukové plyny starého ani nového BS, a necítím ani hondu. (samozřejmě venku, ne v garáži). a jestli to sežere o dvě decky na litru méně je sice příjemné ale nepodstatné.
nastavení výšky sečení jsem to... celý příspěvek > |
 |
Sekačka s pojezdem nebo bez, Stiga nebo Honda, 19.5.2011 nedokážu si představit benzínovou sekačku tlačit bez pojezdu, možná tak elektrickou co unesu v jedné ruce ale ne 40kg stroj. máme svážitý pozemek a z kopce vetšinou jedu bez pojezdu. po rovině bych už musel více zatlačit a do kopce mě to po... celý příspěvek > |
 |
Výběr rotační sekačky do 15 tis. Kč, 10.5.2011 mulčuju s normálním nožem a jde to krásně. mulčuju jen mírně povyrostlou trávu, vyšší sbírám do koše. Mě by zase nebavilo pořád přehazovat nože. podívám se na trávu a vezmu bud koš nebo tam strčím tu záslepku a jedu. ted jsem dokonce mulčoval v... celý příspěvek > |
 |
Stiga Turbo 53 Honda GCV190 - ustřihnuté kolíky na noži, 5.5.2011 už jsem sekl 4x a zatím drží. ale neseče pole, krtince a větve. Až jednou příjde na věc budu rád za zničenou blbost za 3 stovky než zničený motor.
ale zatím nejlepší sekačka co jsem měl v ruce |
 |
|
 |
Travní sekačka MTD PRO SPB 53 HW, 31.3.2011 parkuje nám v garáži ale jěště jsme s ní nesekli. počkejte pár dní . nicméně je dobře dílensky zpracovaná, celkově tuhá, pozinkovaný silný plech. velký a krátký tunel, startuje nadrc. |
 |
Jakou sekačku, 21.3.2011 rad jako šafránu,
nakonec máme STIGU, vypadala robustnější, stála skoro stejně jen nemá regulaci rychlosi pojezdu a boční výhoz... sekat ještě nebylo co tak nemužu poreferovat |
 |
Jakou sekačku, 9.3.2011 dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem sekačky. pozemek je 1800m2, sekaná plocha zhruba 1300m2 z toho je zhruba 800m2 sad se stromy. sekačka by mohla zvládnout sekat i nasi druhou zahradu 800m2 bez sběru trávy třeba 4-5x ročně... takže... celý příspěvek > |
 |