|
Příspěvky uživatele - 43.70
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hrušeň Jačmenka - zkušenosti, 27.7.2012 Ivo, Vámi vzpomínané hrušky mně připomínají ovesňánky zrající ve 2. polovině srpna, tedy v době kdy zraje oves. Také bývaly tak malé a chutné, byly to takové hruškové jednohubky 3 - 4 cm dlouhé. Pavel. |  | Čertova hruška (hnilička), 27.7.2012 Je nějaký oficiální název této hrušky? |  |
|  | Višeň, 22.7.2012 Tak višeň jsem přihnojil. Pět koleček kompostu a pět kg dolomitického vápence, doufám že jsem to nepřehnal. Na jaře ještě přiroubuji jinou odrůdu do koruny a budu čekat co se bude dít. |  | Višeň, 8.7.2012 Díky za přízpěvek, třešně kvetou a plodí každoročně ale jsou na jiné parcele oddělené potokem s přirozeným půdním pokryvem. Višeň je vysazena na místě, kde byl po výstavbě rod. domu srovnaný terén a zemina dodatečně dodána nebyla zrovna kvalitní.... celý příspěvek > |  | Meruňky Pincot a Kioto, 8.7.2012 Díky za info, v zimě si objednám rouby odrůdy, která kvete ve stéjnou dobu a budu se těšit na domácí meruňky. |  | Višeň, 8.7.2012 Díky za rady, pane Vysloužile, příští týden se ochladí tak na to hned vběhnu. Už se těším na konečně pořádnou ůrodu višní. |  | Višeň, 7.7.2012 Lze přihnojit už nyní nebo je lepší počkat až na podzim. |  | Višeň, 7.7.2012 Děkuji všem za informace a rady. Mohlo by to být půdními poměry. Višeň je vysazena v těžké jílovité půdě, zkusím obrýt, přihnojit a do koruny naroubuji jnou odrůdu, doufám jenom že nepřiroubuji tutéž. Ještě jedna otázka, přihnojit hnojem nebo... celý příspěvek > |  | Višeň, 6.7.2012 Děkuji za odpověď, pane Vinšálku. Mám čtyři třešně ve vzdálenosti do 80-ti metrů jsou to zmiňované Kaštánka a Karešova, Hedelfingenská a jedna neznámá odrůda, kterou jsem narouboval ze staré třešně(asi 70 let) od souseda, chuťově je výborná ale sotva... celý příspěvek > |  | Meruňky Pincot a Kioto, 5.7.2012 Mám jen Tomcot a jak jsem uvedl výše, široko daleko žádná jiná meruňa není. |  |
|  | Meruňky Pincot a Kioto, 5.7.2012 V širokém okolí jiná meruňka není, zbývá naroubovat opylovače do koruny, ale jakého? Dík za odpověď. |  | Višeň, 5.7.2012 Prosím o radu odborníky na webu. Mám višeň starou 15 let, každý rok kvete tak, že je úplně bílá samý květ a zraje dva týdny po třešních Karešova a Kaštánka, tedy ve 4. třešňovém týdnu. Literatura uvádí, že se v současnosti pěstují jen odrůdy... celý příspěvek > |  | Meruňky Pincot a Kioto, 5.7.2012 Literatura uvádí, že většina odrůd meruněk je samosprašná. Nevíte, zda meruňka Tomcot a Pincot je samosprašná popřípadě jakého opylovače potřebuje? Děkuji za odpověď. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 23.5.2012 Lze na uvedené škůdce použít Calypso? |  | Letošní jaro - vyhlídky, 19.5.2012 Nám se ty mrazíky zatím vyhýbají, včera jen - 1,5°. Valašsko 450 m n.m. |  |
 |
|
|
|