Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Špendlíky, 31.8.2011
Pokud chcete stanovit konec kvašení, je lépe otestovat kvas zapálenou čajovou svíčkou. Pokud nezhasne, CO2 se nevyvíjí a kvašení je u konce. V případě špendlíků není na co čekat a je třeba navštívit pálenici. slosar-petr@seznam.cz
Zakalená slivovice, 30.8.2011
Proč chladíte tak výjimečný destilát, jakým je meruňkovice? Toto je první a naprosto zásadní chyba, ovocné destiláty se zásadně pijí při pokojové teplotě a není žádný důvod je chladit. Pokud to někdo dělá, tak jen proto, že ví, že jeho destilát... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 30.8.2011
Koláč se vytvoří vždy, ale pokud můžete zabránit přístupu vzduchu tím, že použijete kvasný uzávěr, nemusíte se ničeho obávat. Jiná situace ovšem nasává, pokud se vzduch ke kvasu dostane. Tím se koláč na hladině stává hostitelem všech škůdců, hlavně... celý příspěvek >
Špendlíky, 29.8.2011
Pravděpodobně je způsoben křísotvornými kvasinkami, které jsou schopné v relativně krátké době kvas zničit. Rozhodně jej okamžitě odstraňte a pak je třeba ověřit, zda-li kvašení probíhá. Nejsnadněji to ověříte zapálenou čajovou svíčkou, zapálená... celý příspěvek >
Špendlíky, 27.8.2011
Píšete, že kvas byl v teple. Je třeba tomu rozumět tak, že teplota byla vyšší, než-li 20 °C? Pokud ano, tak Vám kvas ze špendlíků zoctovatěl. Některé typy ovoce, především třešně, višně a meruňky tvoří velmi nestabilní kvasy v tom smyslu, že je... celý příspěvek >
Postupné zakládání kvasu, 26.8.2011
Jasně, v pohodě, proč ne. Trochu ten kvas přetekl soudě podle stop na obvodu sudu, ale o tyto nepatrné ztráty nejde. Přál bych každému majiteli takového množství švestek, aby se mu podařil tako zdařilý kvas. Pak už je to jen na umění palírníka.... celý příspěvek >
Postupné zakládání kvasu, 26.8.2011
Nepochybuji o tom, že tento způsob ochlazování je možný, problém je jen v tom že sudy z PE nebo PVC či PP (polypropylen), jsou poměrně dobré isolanty, takže tepelná komunikace s obsahem sudu - nepatrná. Mnohem účinnější je dát do mrazáku přes noc... celý příspěvek >
Postupné zakládání kvasu, 26.8.2011
No, to je právě to, co se jeden učí celý život od svých předků a doufá, že ho následovníci pochopí a budou to dělat taky tak. Hrnete rozšlapané švestky do sudu v závislosti na čase,  jak zrají a padají a mnohaletým citem musíte poznat, kdy... celý příspěvek >
Postupné zakládání kvasu, 24.8.2011
Pokud zakládáte kvas postupně a švestky již začínají kvasit, což si můžete snadno ověřit plamenem čajové svíčky, kterou přiblížíte ke kvasu. Pokud zhasne, tak se již tvoří CO2 a nemá cenu další kvasinky přidávat. Se stromem rozhodně netřepte, švestky... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 22.8.2011
Tento zákal je zřejmě způsoben výskytem vápenatých a hořečnatých iontů ve vodě, což je sice znakem kvalitní tvrdé vody, nicméně se tato voda na ředění koncentrovaných lihových roztoků nehodí, protože dochází k vysolování solí, nejčastěji karbonátů.... celý příspěvek >
Kolik vody do mače?, 21.8.2011
Dobrý den, jde o to, zda-li zakládáte kvas naráz nebo postupně, což je méně výhodné a taky riskantnější z hlediska různých chorob kvasů. Pokud zakládáte naráz, není třeba přidávat žádnou vodu snad jen s vyjimkou velmi suchých jablek, tam bych do 50 l... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 7.8.2011
Vážený pane, logika Vám nepomůže, hlavně to chce znalosti. Už jste někdy slyšel o McBane- Thielove diagramu? Ten tento problém řeší velmi přesně, jinými slovy, doposud nikdo nic lepšího nevymyslel. Tento diagram vyadřuje závislost molárního zlomku... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 29.7.2011
Vaše otázka jednoznačně svědčí o tom, že se Vám především jedná o kvalitu, nikoliv o kvantitu destilátu, a tak je to správně. Bohužel je to přesně proti záměrům mnohých pálenic, protože tam se platí za objem, nikoliv za kvalitu. Odpověď není bohužel... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 29.7.2011
Drobná oprava: Pokud do 30 L 68 %-ního destilátu nalijete 9,6 L vody nezískáte 52% destilát, ale pouze 51,52%- ní.. Důkaz: Tím, že do 30L nalijeme 9,6 L vody získáme celkem 39,6 L (celkový objem), takže 30 x 68/ 39,6 = 51,52%- ní produkt. Pokud byste... celý příspěvek >
Odkôstkovač ovocia, 5.7.2011
Technicky je to skutečně dokonalé, ale život mě naučil, že pecky (kostky) do máče, chcete-li kvasu prostě patří. Vzhledem k tomu, že v průběhu kvašení klesají ke dnu, není takový problém jich většinu, před odjezdem do palírny odstranit, tam už... celý příspěvek >
Další diskuze:  11,  12,  13,  14,  15  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika