Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pleseň na demižónoch, 19.9.2011
Především bych chtěl upozornit na to, že korkové zátky jsou pro uchovávání destilátů (dlouhodobější) nevhodné. To platí zcela obecně a nezáleží na objemu, který je v lahvi uchováván. Výjimkou jsou snad ty případy, kdy je korková zátka pod úrovní... celý příspěvek >
Test na metanol, 14.9.2011
Ano, je to tak. Ačkoliv je methanol jediný alkohol, který s vodou nevytváří azeotrop, takže je možno jej získat jako 100%-ní ze směsi voda-methanol, je lutr natolik složitou směsí různých organických molekul + voda, že se methanol nachází i v... celý příspěvek >
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 9.9.2011
Tak si to zkuste, podle mého názoru je to bezcenné. slosar-petr@seznam.cz
Vyčistění beček na kvas, 8.9.2011
Naplňte sudy po vrch vodou a občas ji zamíchejte. Po týdnu ji vyměňte. Práškové saponáty jsou sodné soli alkylsulfonových kyselin, použití louhu je proto bez efektu, protože již jsou ve formě sodné soli. Tyto sloučeniny jsou ale ve vodě... celý příspěvek >
Povlak na kvasu, 6.9.2011
Obávám se, že zde došlo k masivnímu napadení kvasu křísotvornými kvasinkami, což je pro budoucí kvalitu destilátu hodně špatně. Odeberte nejméně 5 cm švestkového koláče, prostor nad kvasem zasiřte pokud se už CO2 netvoří (čajová svíčka stále... celý příspěvek >
Rozmačkání švestek, 6.9.2011
Ano, je to tak. Kvasinky ke svému množení potřebují kyslík, proto se také v literatuře doporučuje první týden kvasem míchat. Ale pak už ne. Kvasinky produkují alkohol za nepřístupu vzduchu (anaerobně) což je ona známá Gay-Lussacova rovnice štěpení... celý příspěvek >
Rozmačkání švestek, 5.9.2011
To mě taky napadlo, zda-li ta vrtačka fy Narex není příliš výkonná. Rozbití pecek znamená vyšší obsah amygdalinu (hořkomandlové aroma)  v destilátu a to není dobře. P.Š.
Letni hrusky na kvas, 5.9.2011
Nenechte se vybláznit, zase tak složité to není. Čistota plodů je důležitá, hrušky (padané, ne oklepávané) stříkám hadicí přímo v přepravkách, někdy i 2x. Stopky otrhat je fakt potřebné, zbavíte budoucí destilát zdroje tříslovin, ale to je vše,... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 5.9.2011
a pred chladicem je i olucovac nezadoucich produktu To by mě zajímalo, jak tohle funguje? V takovém zařízení se může chytit pouze velmi prvotní destilát, protože vyvíjející páry destilátu celý prostor velmi rychle vyhřejí na přibližně 80 °C a... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 5.9.2011
Děkuji, ale myslím, že pro to, abych byl považován za odborníka v této problematice neexistuje žádný rozumný důvod. Ostatně profesí jsem organický chemik a v životě jsem nic jiného nedělal. Zdraví P. Š.
Slivovice vs. calvados, 4.9.2011
Nesířené a vyzrálé víno se podrobí hrubé a jemné destilaci, která se provádí velmi šetrně, aby nedošlo k degradaci jablečného aroma. Vaše znalosti jsou tak podrobné a odborné, že bych skoro řekl, že jste se na výrobě tohoto destilátu osobně... celý příspěvek >
Becky na kvas, 2.9.2011
Mohu-li Vám poradit, nikdy nedávejte podrcené ovoce do jakýchkoliv demižonů - čím větší tím hůř. Neumíte si představit, jak je obtížné vykvašený kvas z takové nádoby dostat. To jsou ty chvíle, kdy našinec vymýšlí nová sprostá slova, a proto je ta... celý příspěvek >
Jak na kvas, 1.9.2011
To není dobrá rada sypat na povrch kvasu cukr, nemělo by to žádný smysl.P.Š.
Špendlíky, 1.9.2011
Rozhodně bych kvas neotvíral do té doby dokud bude bublat, což je projev probíhajícího kvašení, unikajícího oxidu uhličitého, který také kvas chrání před napadením různými škůdci, hlavně křísotvornými kvasinkami. Rozhodně už teď byste měl znát termín... celý příspěvek >
Jak na kvas, 1.9.2011
Dobrý den, o stabilitě kvasu z rynglí si velké iluze nedělám. Co je ale další problém je relativně vysoká teplota skladování, takže pokud byste sehnal termín do palírny před 28.9. jen dobře. V každém případě ale prostor nad kvasem vysiřte... celý příspěvek >
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika