Kolik vody do mače?



host - 220.205 (?)
21.8.2011 21:04

Dobrý den, jde o to, zda-li zakládáte kvas naráz nebo postupně, což je méně výhodné a taky riskantnější z hlediska různých chorob kvasů. Pokud zakládáte naráz, není třeba přidávat žádnou vodu snad jen s vyjimkou velmi suchých jablek, tam bych do 50 l konve přidal asi 10 - 15l vody nebo takové množství, aby drť rozhodně nebyla v kontaku se vzduchem. Obecně se v literatuře doporučuje přídavek 1/3 objemu vody na množství ovoce. Pokud zakládáte kvas postupně, přidejte část vody do prvního podílu ovoce a taky kvasinky a v co nejkradší době nádobu naplňte na ca 85% objemu. Pokud nemůžete z nějakého důvodu použí kvasný uzávěr, překryjte hrdlo PE plachetkou a pevně zavažte, abyste zabránil přístupu křísotvorných kvasinek, které sice také tvoří ethanol, ale hlavně komponenty přiboudliny. V tomto případě se únik CO2 nestarejte, cestu si najde sám a také se postará o ochranu kvasu. Dbejte na čistotu ovoce a v každém případě se postarejte o vhodné nadrcení, pokud se jedná o hrušky či jablka. U peckovin si dejte pozor na to, aby nedošlo k poškození pecky, ale podle mého názoru pecky do kvasu patří, nikoliv do destilačního kotle v palírně. slosar-petr@seznam.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 139.26 (?), 17.8.2011 10:43, zobrazeno: 9592x

Dobrý den, poradí mi někdo kolik se dává vody např. do 50l bečky a kolik ovoce? Děkuji V.K.

   
host - 238.154 (?), 17.8.2011 11:16
Ja nedavam vodu zadnou a kvasi mi svestky vic nez dobre. Pokud bych delal treba letni jabka, ktery sou moucnaty, tak bych 2 litry pridal.
      
host - 139.26 (?), 17.8.2011 11:26

Ani nedáte cukr?

   
host - 220.205 (?), 21.8.2011 21:04

Dobrý den, jde o to, zda-li zakládáte kvas naráz nebo postupně, což je méně výhodné a taky riskantnější z hlediska různých chorob kvasů. Pokud zakládáte naráz, není třeba přidávat žádnou vodu snad jen s vyjimkou velmi suchých jablek, tam bych do 50 l konve přidal asi 10 - 15l vody nebo takové množství, aby drť rozhodně nebyla v kontaku se vzduchem. Obecně se v literatuře doporučuje přídavek 1/3 objemu vody na množství ovoce. Pokud zakládáte kvas postupně, přidejte část vody do prvního podílu ovoce a taky kvasinky a v co nejkradší době nádobu naplňte na ca 85% objemu. Pokud nemůžete z nějakého důvodu použí kvasný uzávěr, překryjte hrdlo PE plachetkou a pevně zavažte, abyste zabránil přístupu křísotvorných kvasinek, které sice také tvoří ethanol, ale hlavně komponenty přiboudliny. V tomto případě se únik CO2 nestarejte, cestu si najde sám a také se postará o ochranu kvasu. Dbejte na čistotu ovoce a v každém případě se postarejte o vhodné nadrcení, pokud se jedná o hrušky či jablka. U peckovin si dejte pozor na to, aby nedošlo k poškození pecky, ale podle mého názoru pecky do kvasu patří, nikoliv do destilačního kotle v palírně. slosar-petr@seznam.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika